Hayat Pedi – Hayatpedi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Asgari Ücrete Zam Yapıldı

Asgari Ücrete Zam Yapıldı

admin admin -
10 0

2016 yılının sonuna yaklaşırken işçileri sevindirecek önemli bir haberle Türkiye yeni bir güne başladı. Asgari ücretlerde %8 artış yapıldı.

Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı M. Müezzinoğlu, asgari ücretle ilgili çalışmalar yürüttüğüyle bilinen Asgari Ücret Tespit Komisyonunu topladı. Müezzinoğlu’nun başkanlığında toplanan komisyon, 4. Kez toplandı. Toplantının genel amacı işçi kesimine yönelik araştırmaların masaya yatırılarak verilecek nihai karardı. Türk-İş’e Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat, TİSK’e ise Yönetim Kurulu Üyesi Metin Demir Başkanlık yaparak toplantıya başladılar.

Bakan Müezzinoğlu, toplantının sonunda aldıkları nihai kararı açıklayarak 2017 yılına girmeden önceki birkaç günde asgari ücretle çalışan işçileri sevindirdi. Müezzinoğlu yaptığı açıklamada asgari ücrete %8 zam yapıldığını kamuoyuna duyurdu. 2016 yılının başında artış yapılan asgari ücretlere, bu yıl artış yapılarak tüm yıl boyunca geçerli olacağı savunuldu.

Müezzinoğlu toplantı sonunda asgari ücretin 2017 yılında geçerli olmak üzere net 1,404 lira 6 kuruş olduğunu belirterek, brüt ise 1,777 lira 50 kuruş olduğunu söyledi.

Agari ücrette yüz dört lira altı kuruş artış

Geçtiğimiz yılın sonunda açıklanan ve 2016 yılı boyunca geçerli olan asgari ücret 1300 liraydı. 2016 yılına göre 104 lira 6 kuruş arttığı anlaşıldı. Çeşitli sivil toplum kuruluşları ve partiler bu karardan memnun olmayarak, asgari ücret için kendi istatistiklerinde yer alan bilgilere göre bir rakam belirlediler ve olması gerekeninde kendi rakamlarının olduğunu savundular.

CHP 1,750 lira en az dedi

Cumhuriyet Halk Partisi kanadından belirlenen rakama tepki geldi. En az 1750 TL olmasını savunan CHP böyle olması gerektiğini savundu. Öte yandan TÜİK 1,668 TL derken, DİSK’te 2,000 TL olması gerektiğini savundu.

 

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir