Hayat Pedi – Hayatpedi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Uyurken Seslerden Rahatsız Olanlara Müjde!

Uyurken Seslerden Rahatsız Olanlara Müjde!

admin admin -
12 0

Amerika Birleşik Devletleri’nde yer alan bilim insanları tarihe geçecek bir buluşla insanlığın yaşam kalitesini yükselden oda dışındaki sesleri engelleyici bir buluş gerçekleştirdi.

ABD bilim adamlarının yeni buluşu insanın yaşam kalitesini güçlendirecek yeni bir buluşa imza atıyor. Deneme aşamasında olan yeni buluş, yakında piyasaya sürülecek. Hayal etmek gerekirse çok yorgunsunuz ve uyumak için odanıza gidiyorsunuz, dışarıdan veya evinizin diğer odasında bulunan bireylerin çıkardığı sesler yüzünden uyuyamıyorsunuz. Bu sesleri engellemenin bir yolunu arar durursunuz ancak bunun tek yolunun ses çıkaranları uyarmak olduğunu biliyorsunuz. ABD bilim insanlarının üzerinde çalıştığı buluş sayesinde, dışarıda veya evin içinde farklı bir bölümde ses çıkaran bireyleri uyarmanıza gerek kalmayacak.

Amerika’da üzerinde çalışılan oda dışındaki sesleri engelleyici cihaz sayesinde huzurlu bir uyku veya huzurlu bir telefon görüşmesi yapabileceksiniz. 2017 yılında yapımı tamamlanırsa piyasa sürülecek olan cihaz, prize takılarak çalışıyor. Kişi oda içerisine çok ses girdiğini fark edince cihazı prize takacak ve dışarıdan, bulunduğu odaya gelen sesler içeriye gelmeyecek.

Ses dalgalarını dört duvar sınırında tutan bu cihaz özellikle gece mesaisi yapanlar veya 24 saat çalışıp 24 saat dinlenen çalışanlar için güzel bir buluş olarak tarihe geçecek. Cihaz sayesinde bebeklerde odalarına giren sesler nedeniyle uykusu bölünerek uyanmayacak.

Bu buluşun insan sağlığına nasıl bir etkisinin olduğu ise henüz tartışılmıyor. Cihazın ses dalgalarını engellemesi radyasyonun, bir telefondan daha fazla olduğu tahmin ediliyor.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir