Hayat Pedi – Hayatpedi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Sezaryen Doğum Artış Gösterdi

Sezaryen Doğum Artış Gösterdi

admin admin -
12 0

Eski zamanlarda kadınlar normal bir doğum yaparak daha sağlıklı oluyordu. Teknolojinin artmasıyla birlikte sezaryene yönelenlerin sayısı son yıllarda arttı.

Avusturya’da bulunan bir grup bilim insanı sezaryen doğumun bazı kadınlar için zorunlu olduğunu saptadı. Araştırmacılar 60’lı yıllardan günümüze dek kadınların doğum yollarının daraldığını saptadı. Konuyla ilgili araştırmalarda doğum kanalında daralma sebebiyle hastaneye, sezaryen talebiyle gelenlerin sayısı 1000’de 36 olarak arttı. Kadınların leğen kemiğinin darlığıyla alakalı bir nedenden ötürü bu durumda zorunlu olarak sezaryeni seçiyor. Leğen kemiği bu şekilde dar olması nedeniyle 1000 kadından 36’sı normal doğum yerine sezaryen doğumu tercih ediyor. Geçtiğimiz yıllarda bu sayı 1000’de 30 iken 2016 yılının sonlarında 36’ya ulaştığı araştırmacılar tarafından tespit edildi.

BBC Türkçe’nin haberine göre dar doğum kanalı sıkıntısı, yeni doğacak olan bebeğin ölümü veya annenin ölümü ile sonuçlanabiliyor. Bu durumda annelerin yapması gereken kontrol sırasında doğum kanalının dar olup olmadığını doğum yapmadan önce öğrenmesi gerektiği araştırmacılar tarafından uyarılıyor. Araştırmacılar 1000’de 36 olan bu sayının artmasıyla normal doğumun giderek tükeneceğine değiniyor.

Viyana Üniversitesi’nde Biyoloji Kuramı Bölümü öğretim görevlisi olan Dr. Philipp Mitteroecker, var olan tıbbın dar doğum kanalına sahip kadınların bu şikayetlerine henüz çözüm bulamadığını belirtiyor.

Tıbbın çözüm bulamaması ve kadının da normal doğumu seçmesiyle doğum ölümle sonuçlanabiliyor diye konuştu. Doktor, bunun evrim kuramıyla ilgili olarak doğal bir seleksiyon olduğuna dikkat çekiyor.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir