Hayat Pedi – Hayatpedi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. 2018 Yılı Turizm Yılı Olacak

2018 Yılı Turizm Yılı Olacak

admin admin -
10 0

Çin, Ankara Büyükelçisi Yu Hongyang 16 Aralık’ta yaptığı açıklamada, Çin, 2018 yılını “Türkiye Turizm Yılı” ilan etti. İki ülke arasındaki ilişkileri ilerletmesi bekleniyor.

Hongyang, İstanbul’daki Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) tarafından düzenlenen bir etkinlikte “Çin, 2018’i Çin’de ‘Türk Turizm Yılı’ ilan etti. Bu, iki ülke arasındaki dostluğu artıracak “dedi.

İki ülke arasındaki ilişkilerin önemli bir gelişme sağlayarak fırsatlar sunacağını iki ülke,  “olgunluk ve istikrar” dönemine girdiğini de sözlerine ekledi.

TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran Symes, iki ülke arasındaki turizm ilişkilerinin öneminin altını çizdi.

Çin 2017’de Türkiye’ye turizm sektöründe katkı sağlayacak

“Çin, 2015 yılında 120 milyon kişi ile yurtdışına en çok turist gönderen ülke haline geldi. Önümüzdeki beş yılda yurtdışına çıkacak turist sayısının 600 milyona ulaşacağı tahmin ediliyor. Bu çok yüksek bir rakam. Hızla büyüyen Çin nüfusu daha kaliteli ürünler ve hizmetler aramaktadır. Buna göre, kültür turizmi yanında alışveriş turizmi, sağlık turizmi ve golf turizmi gibi farklı turizm alanları Çin halkı arasında çok popüler hale geliyor. Bu alanlarda Çinli turist çekmek için yapılacak herhangi bir çaba 2017’de turizm sektörüne muazzam katkı sağlayacaktır”dedi.

Yetkililere göre, Türk Hava Yolları şu anda Çin’deki 5 şehre uçuyor ve bu rakamın artması bekleniyor. Çin’in 2017 yılında Türkiye turizmine çok fazla katkı sağlayacağı da yer alıyor. Turizm sektörü firmalarının Çin’e daha çok önem vermesi gerekiyor. Bu kapsamda Çin’den daha çok uçak ve otobüs kaldırılması gerektiği vurgulandı.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir