Hayat Pedi – Hayatpedi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Endonezya’da Askeri Uçak Kazası

Endonezya’da Askeri Uçak Kazası

admin admin -
11 0

Yetkililer, Endonezya askeri nakliye uçağının 18 Aralık (bugün) ülkenin doğusunda düştüğünü belirterek, bu vahim kazada 13 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.

Yetkili, Papua’daki Timika kentinden kalkarak 12 mürettebat ve bir yolcu taşıyan Hercules C-130 uçağı, planlanan iniş işleminden kısa bir süre önce uzak dağlık bir bölgede düştüğünü söyledi.

Uçakta yiyecek ve çimento bulunuyordu

Hava kuvvetleri şefi Agus Supriatna AFP’ye verdiği demeçte “Kara üzerindeki operatör 06:08 yerel saatinde uçağı uçurmaya başladığını belirterek en son saat 06: 09’da uçak havalandı” dedi. Uçağın yerel saatle 06: 13’da askeri havaalanına inmesi bekleniyordu. Supriatna, uçakta üç pilot, sekiz teknisyen, bir seyirci ve bir askeri subayın yanı sıra yiyecek ve çimento bulunduğunu belirtti. Alan çevresinde hava şartlarının öngörülemez olduğu biliniyor ve uçağın kazadan önce bulutların içine girip çıktığını da sözlerine ekledi. Kurtarıcılar uçağın enkazını askeri havaalanına yakın bir yerde buldu.

13 kişinin cesedine ulaşıldı

Hava kuvvetlerine göre gerçekleşen uçak kazasında 13 kişinin uçak kazasının meydana geldiği bölgede cesetlerine ulaşıldığı açıklandı. Supriatna bir ekibin araştırmak için kaza bölgesine gittiğini söyledi.

Sık sık uçak kazası oluyor

Ölümcül olay, Endonezya’nın sık sık gerçekleşen savaş uçakları kazaları 2016 yılında ilk olmadı. En son yaşanan acı kazalardan biri yakın zamanda Kasim ayında Borneo’da bir ordu helikopteri kazası meydana gelmiş bu kazada 3 kişi hayatını kaybetmişti. Başka bir askeri helikopter kazası da Temmuz ayında Orta Java’da gerçekleşmişti. Helikopter bir eve girerek üç kişinin hayatını kaybetmesine neden olmuştu.

Mart ayında da, Endonezya’nın merkezindeki Sulawesi’de kötü hava koşullarından dolayı bir askeri helikopter düşmüş, 12 kişi bu kazada ölmüştü.

Endonezya’da son 5 yıl içinde en çok yıkıma ve acıya neden olan kaza Haziran 2015’te, bir yolcu uçağı olan Hercules C-130, Medan şehrinde bir yerleşim bölgesine sert bir şekilde düşerek 142 kişiyi öldürdü ve katliam gibi bir yıkıma neden oldu.

Endonezya, 2016 yılı içerisinde çok fazla askeri uçak ve helikopter kazası gördü. Meydana gelen bu kazalarda 100’lerce insan hayatını kaybetti.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir