Hayat Pedi – Hayatpedi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. ekonomi
  4. »
  5. TZOB Başkanı: Nisan Ayında Fiyatları En Çok Artan Ürün Kuru Soğan

TZOB Başkanı: Nisan Ayında Fiyatları En Çok Artan Ürün Kuru Soğan

Haber Haber -
16 0

Üretici ve Market Fiyatları Arasındaki Farklar Değerlendirildi

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, nisan ayında market fiyatlarındaki artışı değerlendirdi. Bayraktar, kuru soğanın fiyatının yüzde 73,8 artarak en fazla yükselen ürün olduğunu belirtti. Ayrıca, üretici ile market fiyatları arasındaki farkları da vurguladı.

En Yüksek Fiyat Farkı Kuru İncirde

Bayraktar, nisan ayında üretici ile market arasındaki fiyat farklarını açıkladı. Buna göre, kuru incirdeki fiyat farkının yüzde 284,3 olduğunu ifade eden Bayraktar, kuru inciri yüzde 229,9 ile limon, yüzde 227,4 ile karnabahar, yüzde 176,6 ile kuru üzüm, yüzde 169,5 ile patates takip ettiğini belirtti. Ürünler arasında en yüksek farkı kuru incirin oluşturduğuna dikkat çekti.

Marketlerde Fiyatı En Çok Artan ve Azalan Ürünler

TZOB verilerine göre nisan ayında marketlerde fiyatı en fazla artan ürün kuru soğan oldu. Ayrıca, limon üreticilerde fiyatı en çok artan ürün olarak öne çıktı. Fiyatı en fazla düşen ürün ise patlıcan hem markette hem de üreticide olarak belirlendi. Bayraktar, fiyat artışlarına ilişkin detayları da paylaşarak, markette 39 üründen 22’sinde artış, 17’sinde düşüş olduğunu belirtti.

İlgili Yazılar