Hayat Pedi – Hayatpedi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. ekonomi
  4. »
  5. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan Yaşlılara Destek Programı: YADES 2024

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan Yaşlılara Destek Programı: YADES 2024

Haber Haber -
12 0

Yaşlı Nüfusa Hizmetlerin Artırılması ve Çeşitlendirilmesi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Türkiye’de yaşlı nüfus oranının %10,2’ye yükseldiğini belirterek, yaşlılara sunulan hizmet sayısının artırılması ve ihtiyaçlara göre çeşitlendirilmesi için çalışmaların sürdüğünü açıkladı. Bakan Göktaş, bu kapsamda aile temelli aktif ve sağlıklı yaşlanmanın desteklenmesi politikasını YADES programıyla sürdürdüklerini vurguladı.

YADES 2024 ile Ev Ortamında Yaşamın Desteklenmesi

Bakan Göktaş, yaşlılara yönelik hizmetlerin sunumunda kurum bakımı hizmetleri yanında, koruyucu, önleyici alternatif hizmet modellerini de yaygınlaştırdıklarını belirterek, bu yıl 11 milyon 278 bin lira ödenek ayırdıklarını açıkladı. Yürütülen YADES projesi ile yerel dinamikleri harekete geçirerek, yaşlıların ev ortamında yaşamını sürdürüp, sosyal hayata katılmalarını desteklediklerini söyledi.

YADES 2024 Programı ve Belediyelere Destek

Yaşlıların korunması, desteklenmesi ve yaşamlarının kolaylaştırılması için belediyelerin hazırlayacağı yeni projelerin değerlendirileceği YADES 2024 başvurularının başladığını belirten Bakan Göktaş, bu yıl için 11 milyon 278 bin lira ödenek ayrıldığını duyurdu. Proje tekliflerinin 3 Haziran’a kadar valiliklere teslim edilmesi gerektiğini açıkladı.

İlgili Yazılar