Hayat Pedi – Hayatpedi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Sağlık
  4. »
  5. Uyku Kalitenizi Artırmak İçin En İyi Egzersiz: Direnç Egzersizleri

Uyku Kalitenizi Artırmak İçin En İyi Egzersiz: Direnç Egzersizleri

Haber Haber -
14 0

Direnç Egzersizleri Uykunuzu İyileştirmenin En Etkili Yolu

Uyku terapisinde uzman fizyolog Dr. Nerina Ramlakhan’a göre, direnç egzersizleri ağırlık, vücut ağırlığı veya direnç bantları kullanılarak yapılan egzersizlerdir ve uykunuzu iyileştirmenin en iyi yoludur.

Direnç Egzersizlerinin Uykuyu Artırıcı Etkisi

Dr. Ramlakhan’a göre, direnç egzersizlerinin uykuyu artırıcı faydaları, kardiyo egzersizlerine kıyasla kaslarınızın sizi uykulu hale getiren adenozin adlı hormonu daha fazla üretmesinde yatmaktadır.

Uykusuzluğun Riskleri

Ulusal Yaşlanma Konseyi’ne göre, yetersiz uyuyan bireylerin genel yaşam kalitesi düşük olabilir ve diyabet, obezite, kalp hastalıkları, kanser ve ölüm riski artabilir.

Uykuda Kalite Artışı

Amerikan Kalp Derneği’nin 2022’deki araştırmasına göre, direnç antrenmanı yapanlar, hiç egzersiz yapmayanlara göre 40 dakika, sadece kardiyo yapanlara göre ise 17 dakika daha fazla uyuyorlar. Uyku kalitelerinin daha iyi olduğu ve daha dinlenmiş hissettiklerini betwild para çekme belirtiyorlar.

Direnç Egzersizlerinin Etkisi

Çalışmanın yazarı ve Iowa Eyalet Üniversitesi’nde kinesiyoloji alanında yardımcı doçent olan Profesör Angelique Brellenthin, vücudumuzun gece boyunca yaşadığı stresten kaynaklanan hasarı onardığını belirtiyor. Dr. Ramlakhan ise kasların daha fazla yorulması durumunda adenozin gibi kimyasalların daha fazla salgılanabileceğini ve bu kimyasalların vücuda daha uzun ve derin uyuma sinyali verdiğini söylüyor.

Öneri ve Sonuç

Uzmanlar, günde sadece bir saatlik hafif direnç egzersizlerinin uykuya fayda sağlamak için yeterli olduğunu belirtiyor. Uykusuzlukla mücadele edenler için şınav, deadlift veya kablo çekme gibi egzersizleri rutinlerine eklemek büyük fark yaratabilir.

İlgili Yazılar