Hayat Pedi – Hayatpedi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Gündem Başlıkları 13 Aralık 2017 Bugün Gündemde Neler Var?

Gündem Başlıkları 13 Aralık 2017 Bugün Gündemde Neler Var?

admin admin -
10 0

-KHK ile ihraç edilmeleri sonrası “işimi geri istiyorum” talebiyle eyleme başlayan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın açlık grevi 280. günde.

-İhraç edilen KESK üyelerinin İstanbul’da Bakırköy Özgürlük ve Kadıköy Altıyol Meydanı’nda her pazartesi, çarşamba ve cumartesi gerçekleştirdiği oturma eylemleri devam edecek. (15.00)

-Dış politika ve dünyadaki gelişmeler takip ediliyor.

-ABD Başkanı Trump’un Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımasının ardından yaşanan gelişmeler

-İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Olağanüstü Zirvesi, Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde ‘Kudüs’ gündemiyle toplanacak. (11.00)

-Mecliste bütçe görüşmeleri gerçekleşiyor

-CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara’da partisinin MYK toplantısına katılacak.

-Berkin Elvan’ın Gezi eylemlerinde polisin attığı gaz fişeğiyle öldürülmesiyle ilgili dava Çağlayan’daki İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülüyor.

-HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu ile HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş TBMM’de basın toplantısı düzenleyecek. (13.00,14.30)

-Diyarbakır’da KESK, DİSK, TMMOB ve Diyarbakır Tabip Odası, “OHAL Değil Demokrasi İstiyoruz” sloganıyla yürüttüğü kampanya çerçevesinde Eğitim-Sen Diyarbakır 1 No’lu Şube binasında basın toplantısı düzenleyecek. (12.30)

-12 Eylül (1980) Darbesi döneminde yaşı büyütülerek idam edilen Erdal Eren ölümünün 37. yılında anılıyor.

-Soma Şehit Madenci Aileleri ve Sosyal Haklar Derneği, maden faciasının 43. ayında Soma’da TKİ Müessese Müdürlüğü önünde ve Kadıköy Altıyol’da basın açıklaması yapacak. (14.30,19.00)

-İstanbul Ortaköy’deki Reina isimli mekanda, geçen yıl başı gerçekleştirilen kutlamalara yönelik katliamla ilgili görülen davada saldırgan Abdulkadir Masharipov mahkemeye çıktı. 51’i tutuklu 57 sanık İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi’nde (Silivri) yargılanıyor.

-Manisa’da 57’si tutuklu 138 HDP’linin yargılandığı davanın ilk duruşması 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülüyor.

-HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan’ın tutuklu yargılandığı davanın duruşması Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülüyor. (09.00)

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir