Hayat Pedi – Hayatpedi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Kuru Ciltleri Canlandıran Bakım Maskesi

Kuru Ciltleri Canlandıran Bakım Maskesi

admin admin -
9 0

Kuru ciltler karma ciltlere göre daha fazla bakım ister. Kendi haline bıraktığınız zaman ciltte kırışıklıklar ve kızarıklıklar oluşur. Kuru ciltler bakım yapılmadığı zaman canlılığını kaybeder ve soluk bir görünüme neden olur. Soğuk havalarda ise kuru ciltler iki kat fazla etkilenir. Canlandırıcı ve doğal maskelerle her zaman cildinizi canlı ve parlak tutabilirsiniz.

1.Avokado Maskesi
Malzemeler

Yarım avokado
Bir tatlı kaşığı bal

Hazırlanışı
Avokadoyu sürülebilir hale getirdikten sonra bal ile karıştırın. Bu karışımı hazırladıktan sonra yüzünüze sürün ve 10 dakikayı geçmeyecek şekilde bekleyin. Daha sonra ılık su ile yüzünüzü yıkayın.

2.Kahve Maskesi

Kahve kuru cildinize yumuşaklık ve parlaklık verir. Kahve maskesini kuru cildinizi canlandırmak için uygulayabilirsiniz.

Malzemeler

2 Çay kaşığı kahve
2 Çay kaşığı kakao
2 Çay kaşığı süt
2 tatlı kaşığı bal

Hazırlanışı
Bütün malzemeleri karıştırıp yüzünüze sürün. 10 Dakika bekledikten sonra ılık su ile durulayın.

3.Elma Ve Yulaf Maskesi

Malzemeler

1 Elma
2 Tatlı kaşığı bal
2 Yemek kaşığı yulaf
2 Yemek kaşığı yağlı yoğurt

Hazırlanışı
Bir kabın içinde bütün malzemeleri karıştırın. Yüzünüzü iyice temizledikten sonra maskeyi yüzünüze uygulayın. 10 Dakika boyunca bekleyin ve ardından yüzünüzü ılık su ile yıkayın.

Elma cildinizi yumuşatır ve sıkılaştırır. Yulaf ise sivilce oluşumunu engeller ve pürüzsüz bir cilt elde etmenizi sağlar.

4.Salatalık Maskesi

Malzemeler

1 Adet salatalık
1 Yemek kaşığı şeker

Hazırlanışı
Salatalığı soyun ve sürülebilir kıvama gelinceye kadar ezin. Bir kabın içinde salatalığı ve şekeri karıştırın. Karışımı 10 dakika kadar buzdolabında bekletin. Buzdolabında beklettiğiniz karışımı yüzünüze uygulayın. Karışımın 10 dakika yüzünüzde kalmasına dikkat edin. Daha sonra cildinizi nazikçe soğuk su ile durulayın.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir