Hayat Pedi – Hayatpedi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Yeni Anayasa Geliyor Halkın Haberi Yok

Yeni Anayasa Geliyor Halkın Haberi Yok

admin admin -
11 0

Mecliste yaklaşık 80 milyon Türkiyeli vatandaşı ilgilendiren anayasa değişikliği çalışmaları sürüyor, ancak anayasanın içeriğiyle ilgili kimsenin bir şey bildiği yok. Yaklaşık 2 yıldır Başkanlık gelecek sözlerine ilişkin, yeni anayasanın getirilmeye çalışılması sırasında bir şey unutuluyor. Bu vatandaşın anayasa hakkında bilgi sahibi olması gerekiyor.

TBMM’de anayasa çalışmalarında oy kullanan vatandaşların çoğunun yeni anayasa ile nelerin geleceği nelerin gideceği hakkında en ufak bilgisinin olmadığı kanaatindeyim. Neden mi? Bir kısım milletvekili anayasa oylamalarında kendi düşüncesini oy kullanmadan önce açığa çıkarıyor ‘ben evet diyeceğim’ diyor. Nerede anayasa oylamalarında ki kişisel gizlilik hakkı?

Ülkenin iktidar partisine yanaşma eğiliminde olan bir çok vekil dibinden ayrılmayarak geleceğini garanti altına almak amaçlı kendi oyunu açıklıyor. Hangi ara bu hale gelir olduk. Ülkenin muhalefet partisi genel başkanı, Cumhurbaşkanıyla ilgili Adolf Hitler benzetmesi yapıyor. Hangi ara bu hale gelir düştük. Ak Parti çalışmalarını destekleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyib Erdoğan hakkında CHP vekillerine açıklamada bulunan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Atatürk’ü örnek vererek, geçmişte de parti çalışmasına katılan Cumhurbaşkanı örneğinde bulunuyor.

Meclisten 338 oyla “Evet” kararı çıktı, devamının geleceği de görülüyor. Halka bir an önce yeni anayasanın artısının eksisinin aktarılması gerektiği kanaatindeyim. Zira bilmeden yapılan verilen oy neticesinde anayasanın değişmesinin ardından irili ufaklı pişmanlıklar yaşanabilir görüşündeyim.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir