Hayat Pedi – Hayatpedi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Namazdayken Çatı Çöktü: 2 Ölü

Namazdayken Çatı Çöktü: 2 Ölü

admin admin -
10 0

İstanbul’da yoğun yağan kar nedeniyle birçok talihsiz olay yaşandı. Bu olayların biride cenaze töreni yapılan camide meydana geldi. İstanbul Ataköy de yer alan 5. Kısım Cami’sinde, yoğun yağan kar nedeniyle çatı çöktü.

Cenaze namazı için bir araya gelen insanlar zor anlar yaşadı. Çatıda biriken kar nedeniyle 5. Kısım Cami’sinin çatısı çöktü. Yaşanan talihsiz olayda 2 kişi hayatını kaybederken, 20 kişinin ise yaralandığı açıklandı. Cami avlusunda o sıra cenaze namazını kılan kişiler olduğu ve yoğun yağan kara dayanamayan çatı insanların üzerine çöktü. Olay sonrasında açıklama yapan Bakırköy Belediye Başkanı Kerimoğlu, imamın bir şey olmaz diyerek avluda namaz kıldırdığı ve bu üzücü olayın yaşandığını ifade etti. Olay sonrası, yaşanılan yere ambulanslar sevk edildi. Hastaneye kaldırılan yaralıların ise durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Cenaze namazı kılınırken gerçekleşen çatı çökmesi nedeniyle cenaze sahipleri ve ziyarete gelenler şikayetçi oldu. 2 kişinin hayatını kaybettiği olayla ilgili araştırma sürüyor. Çatının çökmesinden sonra altta kalan yurttaşlar için Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) çalışanları olay yerinde yaptıkları çalışmalar neticesinde bir çok vatandaşı kurtardı. Vatandaşlar ciddi yaralanmalar nedeniyle hastanelere sevk edildi.

Olay yerinde cenaze namazı için gelenlere görgü tanıklarının söylemine göre sürekli tente önünden geçmeyin çökebilir çağrısı yapıldığı öğrenildi. Vatandaşlar ise çökebilme ihtimali olan bir yerde namaz neden kıldırılıyor diye tepki gösterdi. Olayla ilgili cami imamının sorumlu tutulduğu öğrenildi.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir