Sivas’ın Hafik ilçesine bağlı Adamlıköyü’nde yaşayan 55 yaşındaki Rıza Demir, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) virüsü nedeniyle hayatını kaybetti. Bu son ölümle birlikte kentte KKKA virüsünden yaşamını yitirenlerin sayısı üçe yükseldi. Demir, yüksek ateş ve mide bulantısı şikayetleriyle hastaneye başvurmuştu.
Altı gün önce Hafik Devlet Hastanesi’ne başvuran Demir, KKKA virüsü şüphesiyle Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edildi. Burada yapılan tüm tıbbi müdahalelere rağmen kurtarılamayan Demir, bugün vefat etti.
Rıza Demir’in cenazesi, yakınları tarafından teslim alınarak Adamlıköyü’nde toprağa verildi. Bu ölüm, bölgede KKKA virüsünün oluşturduğu riskin ciddiyetini bir kez daha gözler önüne serdi.
Reklam & İşbirliği: [email protected]