Hayat Pedi – Hayatpedi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Spor & Fitness
  4. »
  5. Eyüpspor Süper Lig’e Yükseldi!

Eyüpspor Süper Lig’e Yükseldi!

Haber Haber -
21 0

Eyüpspor, Altay’ı Yenerek Süper Lig’e Yükseldi

Eyüpspor, tarihinde ilk kez Süper Lig’e yükselme başarısını elde etti. Altay karşısında alınan 4-1’lik zaferle, Eyüpspor 5 hafta önce Süper Lig’e yükselmeyi garantiledi. Gianni Bruno’nun 8. dakikada attığı golle başlayan maçta, Eyüpspor’un galibiyetinde etkili olan diğer goller Recep Niyaz, Adrien Regattin ve Bruno’dan geldi.

Eyüpspor’un Süper Lig Serüveni

Eyüpspor, 105 yıllık tarihinde ilk kez Türkiye’nin en üst düzey futbol ligi olan Süper Lig’e yükselmeyi başardı. 2020-2021 sezonunda TFF 2. Lig’de şampiyon olarak 1. Lig’e yükselen Eyüpspor, Arda Turan’ın teknik direktörlüğünde Süper Lig’e yükselme sevinci yaşadı.

Arda Turan İlk Deneyiminde Zirvede

Futbolculuk kariyerinde büyük kulüplerde forma giyen Arda Turan, teknik direktörlük kariyerine Eyüpspor ile adım attı ve ilk sezonunda takımını Süper Lig’e taşıdı. Arda Turan, Eyüpspor’un tarihindeki bu önemli başarıda büyük pay sahibi oldu.

Unutulmaz Kutlamalar

Eyüpspor’un Süper Lig’e yükselmesiyle Eyüp Stadı’nda büyük bir sevinç yaşandı. Teknik direktör Arda Turan ve futbolcular coşkuyu tribünlere taşırken, başkan Murat Özkaya ve yönetim kurulu üyeleri de bu anlamlı kutlamalarda yerlerini aldı. Maçı, Eyüpspor Başkanı Murat Özkaya ve eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar birlikte izledi.

Altay Küme Düştü

Eyüpspor’un galibiyetiyle Altay, 15 puanda kalarak 2. Lig’e düştü. Diğer maçlardaki sonuçlarla birlikte Altay’ın küme düşmesi matematiksel olarak kesinleşti.

İlgili Yazılar