Hayat Pedi – Hayatpedi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Sağlık
  4. »
  5. Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü’den Önemli Uyarı

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü’den Önemli Uyarı

Haber Haber -
21 0

Ölümcül Bakteriyel Enfeksiyon Salgınıyla İlgili Prof. Dr. Tevfik Özlü’nün Açıklamaları

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi ve Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, Japonya’da hızla yayılan ölümcül bakteriyel enfeksiyon salgınına ilişkin uyarılarda bulundu. Prof. Dr. Özlü, salgının semptomları arasında boğaz ağrısı, bademcik iltihabı, zatürre ve menenjit gibi belirtiler bulunduğunu belirtti.

Enfeksiyonun Tehlikeleri ve Belirtileri

Salgına yol açan bakterinin boğaz enfeksiyonlarına sebep olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Özlü, hastalığın kalıcı hasarlara neden olabileceğini açıkladı. A grubu streptokoklarla ortaya çıkan salgına dikkat çeken Özlü, bu bakterilerin boğaz enfeksiyonlarına yol açabileceğini ve kalpte, böbrekte, eklemlerde hasarlara neden olabileceğini söyledi.

Tedavi ve Önlemler

Prof. Dr. Özlü, söz konusu enfeksiyonun antibiyotiklerle tedavi edilebileceğini belirtti. A grubu streptokoklarla mücadelede penisilin grubu antibiyotiklerin etkili olduğunu ifade eden Özlü, hastalığın boğaz ağrısı, ateş, vücut kırgınlığı gibi semptomlarla kendini gösterebileceğini söyledi.

Özlü, bu tür enfeksiyonların önemsenmesi gerektiğini vurgulayarak, hastalığın tedavi edilmesi gerektiğini ve hekime başvurulması gerektiğini belirtti. Hekime başvurulduğunda enfeksiyonun kolayca teşhis edilebileceğini ve tedavinin tek doz penisilin enjeksiyonuyla gerçekleştirilebileceğini söyledi.

İlgili Yazılar