Hayat Pedi – Hayatpedi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Öğrencilerin En Klişe Soru Ve Cevapları

Öğrencilerin En Klişe Soru Ve Cevapları

admin admin -
13 0

Her öğrenci her zaman olmasa da öğrencilik hayatı boyunca mutlaka klasik, öğretmenlerin defalarca duymuş olduğu klişe soruları sorarlar yada o malum aslında öğretmenimizin duymaya alıştığından o beklediği klişe cevabı verirler. Bunu hepimiz tüm öğrencilik yaşantımız boyunca bir yada bir kaç mutlaka yapmışızdır. Öğretmenlerimiz ise artık alıştığından yada beklediğinden olsa gerek çoğunlukla şaşırmaz bile verdiğimiz cevaplara. Büyük sabra sahiptir öğretmenlerimiz.

Biz ve bizim gibi öğrencilerle senelerce ve defalarca uğraşmışlardır. Bize bilgi birikimini aktarmaya çalışan öğretmenlerimizin o dönemlerde kıymetini bilemeyerek bir çok kez çıldırtmış olabiliriz. Ama biz çocuktuk onlar ise öğretmen. Bizler için çok önemli bir vazife üstlenmişlerdir. Ama biz kıymetlerini bilemedik. Sabır küpü saygıdeğer öğretmenlerimizin. Tüm öğrencinin öğrencilik hayatında en az bir kez vermiş olduğu cevaptır “öğretmenim, bu bilgiler ileride ne işimize yarayacak?” O zamanlar farkında olmadığımız sorunun cevabını aslında artık biliyoruz. Öğretmenlerimiz, bizleri hayata hazırlarlar. Tıpkı annemiz gibi tıpkı babamız gibi. Aslında şu anda hepimiz cevabı biliyoruz.

Eğer önemli olmasa eğer hayatımızda bir işimize yarayacak olmada öğretmenlerimiz o bilgileri bize öğretebilmek için neden bu kadar uğraşsın. Öğretmenlerimizin sabrını sınadığımız, hemen hemen her sınavda gereksiz bir şekilde sadece laf olsun diye sorduğumuz o malum soru, şu anda bu yazıyı okuyan herksin aklından o sorunun geçtiğine eminim. Tabii ki “öğretmenim, istediğimiz sorudan başlayabilir miyiz?” Cevabını her ne kadar bilsekte her sınav öncesi bıkmadan usanmadan sorulurdu bu soru. Bir kaç klişe cevabı maddeleyelim,

– Sınıftan konuştuğu için atılan öğrenci, “ama öğretmenin ben konuşmuyordum ki.”

– Derse isyan eden haylaz öğrenci, “öğretmenim, bu bilgiler ileride ne işimize yarayacak?”

– Yapılan sınavın test olduğunu bildiği halde öğrenci ” öğretmenim, istediğimiz sorudan başlayabilir miyiz? Sınav zaten test der öğretmen ama öğrenci uslanmaz olsun yine de istediğimiz sorudan başlayabilir miyiz? ”

– Özellikle dönem sonlarına doğru havalar güzelleşmeye başlayınca öğrenci, “öğretmenim, dersi bahçede yapsak mı? ”

– Hemen hemen her sınav öncesi derste ise,” öğretmenim, bu konular sınavda çıkacak mı? ”

– En klişe olanı ise ödevini yapmayan öğrenci verir, “Elektrikler kesikti öğretmenim” ya da “Misafir gelmişti öğretmenim.”

Bizlere katlanabilen tüm haylazlıklarımızla başa çııkabilen öğretmenlerimizin ellerin öpmeliyiz.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir