Hayat Pedi – Hayatpedi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Tarihte Ünlü Olan 12 Kılıç

Tarihte Ünlü Olan 12 Kılıç

admin admin -
9 0

Eski zamanlarda kullanılan ve oldukça dikkat çekilen 12 kılıcı inceleyelim. Bu kılıçlar tarih sahnesinde bir çok insanın canını almasıyla ünlü. O dönemlerde gençler ve yetişkinler ünlü olan kılıçlara sahip olmak için çabalarmış. Youtube Oha diyorum kanalının videosuna göre derlediğimiz ünlü kılıçlara göz atalım.

1 ) Geçmişte Japonya’da oldukça popüler olan kılıç, General Yamashita Tomoyuki’ye ait bir kılıçtı. 2. Dünya Savaşı sırasında bir oldukça etkili kılıç, bir çok insanı katletti.

2) İskoçya’nın tarihinde önemli olan kişilik William Wallace’e ait bir kılıçtı. Cesur Yürek’te konu olan tarihte ünlü adamın kılıcı 1 metre 32 santimdi.

3) Honjo Masamune ismi verilen kılı. 14. Yüzyılda kullanıldı. Güçlü kılıç çeşitleri arasında yer alıyor. Japonların kullandığı tarihi bir kılıç.

4) Roma Germen’in kurucusu tarihte en çok duyduğumuz Şarlman’a ait bu kılıç bir çok kelleyi acımadan aldı. Cüneyt Arkın’ın filmlerinden de adını çokça duyduk.

5) Kore’de antik çağda kullanılan bu kılıç kurbanları kesmesiyle biliniyor. Savaşlarda kullanılmadığı ise tarihi verilerde yer alıyor.

6) İspanyolların en eski kılıçlarından biri olan bu kılı. El Cid’e ait olmasıyla bilkiniyor. İspanyol tarihinde Tizona olarak geçiyor.

7) Japonya’da kılıç ustalarının çokluğu, kılıç çeşitliliğinde de artış olduğunu gösteriyor. Japon kılıcı olan bu kılıcın her iki tarafının da keskin olmasıyla güç kazanıyor.

8) Bu kılıcın ismi Kopeş, oldukça ilginç yapısıyla çok ilgi topluyor. Mısır’a ait oluşuyla biliniyor.

9) Yatağan ismiyle bilinen Türk kılıcı, ölümcül bir kılıç olarak tarihe damgasını vurmuş. Osmanlı’da sık sık kullanılmış.

10) Urumi ismiyle bilinen kılıç kırbaç gibi görevde görüyor, ancak keskin olduğu için insana değince jilet gibi kesikler bırakabiliyor.

11) Ortaçağda kullanılan bu kılıç, Çinliler tarafından kullanıldı. Uzun olması ve keskin olmasıyla bilinen kılıç, kanca görevi görerek rakibin elindeki kılıcı alabiliyor.

12) Bu ünlü kılıçta Türkiye’de oldukça sık duyulan Zülfikar, bazı kişiler kolye olarak boyunlarına takmaktadırlar. Hz. Ali’nin kılıcı olarak bilinen bu kılıç, Hz. Muhammed’den kendisine hediye verildiği söyleniyor.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir