Hayat Pedi – Hayatpedi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Çin’de Hosteslere Yürüme Öğretiliyor

Çin’de Hosteslere Yürüme Öğretiliyor

admin admin -
11 0

Hosteslerin etkileyici davranışları ve bir havayolu şirketini nasıl temsil etmeleri gerektiğini iyi derecede bilmelerinin, oldukç.a stresli bir eğitimden geçtiğini Çin’de gerçekleşen bir hostes eğitiminde ayrıntılar yayınlandı.

Çin’in Henan isimli bölgesinde 2017 yılında değişen hosteslik sistemine ilişkin, adaylara detaylı kurallar öğretiliyor. Hosteslerin eğitim sırasında öğrendikleri akıllara durgunluk veriyor. Kadın hosteslerin giyiminden el sıkışmasına kadar bir çok davranışı öğretiliyor. Öğretilen bu davranışları ise havayolu şirketlerine başvuran adaylar mülakat sırasında jüri üyelerine sergiliyor. NTV’nin haberine göre kabul edilmeleri takdirde artık birer hostes görevlisi olarak personel sıfatında çalışabiliyor.

Çin’de hostes eğitimi, hosteslere oldukça zor anlar yaşatıyor. Hostes adaylarına verilen eğitimlerden bir tanesi bacaklarını bitişik tutmaları amacıyla bacak aralarında kalın bir kağıtla yürümeyi deniyorlar. Bu şekilde dik ve daha düzenli yürümeyi öğrenen hostes adayları, mülakatlarda dikkat edilen en önemli kriteri yerine getirmiş oluyor.

El sıkışma dersinde hostesler nasıl el sıkışacaklarını öğrenerek, uçağa gelen yolcularla temaslarındaki ciddiyeti iletebilecek. Elle temasın çoğu şirketler de çok nadir yapıldığı da biliniyor.

Hostesler, uçak içerisinde ayakta nasıl duracaklarını, vücudun ayakta duruş pozisyonunun nasıl olacağını da öğreniyor.

Uçak sahibi şirkete ait firmanın verdiği kıyafetler içinde, nasıl yürüneceğini, kıyafetin şeklinin nasıl olacağına dair bilgiler de hostes adaylarına aktarılıyor.

Uçağa binen müşterilere gülümseyerek ciddiyet kazandırmayı öğrenen hostesler, çeşitli derslerden geçerek nasıl gülümseyebileceklerini öğreniyorlar.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir