Hayat Pedi – Hayatpedi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Sağlık
  4. »
  5. Stanford Üniversitesi Araştırması: Erkeklerin Penis Boyu Artıyor

Stanford Üniversitesi Araştırması: Erkeklerin Penis Boyu Artıyor

Haber Haber -
14 0

Stanford Üniversitesi’nde Yapılan Araştırma Sonuçları Açıklandı

Dünyanın saygın kurumlarından Stanford Üniversitesi’nde görevli bilim insanları, 1942 ile 2021 yılları arasında erkeklerin penis boyundaki değişimi inceledi. Yapılan çalışmada 55.761 erkeğin penisini inceleyen bilim insanları, ilginç sonuçlara ulaştı.

Penis Boyunda %25’lik Artış Gözlendi

Yapılan incelemeler sonucunda, erkeklerin penis boyunun günümüzde geçmişe oranla yüzde 25 arttığı ortaya çıktı. 1992’den 2021’e kadar ortalama ereksiyon halindeki penis uzunluğunda %25’lik bir artış görüldü ve 12 santimetreden 15 santimetreye yükseldi.

Uzmanlar Endişeli

Stanford Üniversitesi’nde üroloji profesörü olarak görev alan Dr. Michael Eisenberg, penis boyundaki artışın zararlı kimyasallara maruz kalmayla bağlantılı olabileceğini belirtti. Bu durumun endişe verici olduğunu vurgulayan Eisenberg, “Üreme sistemimiz insan biyolojisinin en önemli parçalarından biri olduğu için gelişimdeki herhangi bir genel değişiklik endişe vericidir. Bu değişimin sebeplerini bulmalıyız” dedi.

Pestisit ve Endokrin Bozucu Kimyasalların Etkisi

Dr. Eisenberg, pestisitler ve hijyen ürünleri gibi kimyasallara maruz kalmanın hormonal sistemlerle etkileşime geçerek bu değişime yol açabileceğini belirtti. Endokrin bozucu kimyasalların çevremizde ve beslenmemizde yaygın olarak bulunduğunu ifade etti.

Gelecek Çalışmalara İşaret

Araştırmanın sonuçlarına göre, genital gelişimin idrar ve üreme işlevi üzerindeki etkileri göz önüne alındığında, gelecekteki çalışmaların bu eğilimi doğrulamaya ve etiyolojiyi belirlemeye odaklanması gerektiği vurgulandı. Araştırmacılar, penis boyundaki bu artışın nedenlerini daha detaylı olarak incelemeye devam edeceklerini belirtti.

İlgili Yazılar