Hayat Pedi – Hayatpedi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. ekonomi
  4. »
  5. ABD ve Dünya Piyasalarında Son Durum

ABD ve Dünya Piyasalarında Son Durum

Haber Haber -
12 0

ABD Piyasaları

ABD’de veri takvimi zayıf seyrederken, Fed yetkilileri temkinli duruşunu koruyor. Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari, enflasyon verilerinin faiz indirimini desteklemesi için önemli olduğunu vurguladı. ABD’de tahvillere talep devam ederken, 10 yıllık tahvil faizi gerileyerek yüzde 4,47 seviyesinde tamamlandı. Altın ons fiyatı 2.318 dolara, Brent petrol varil fiyatı ise 82,5 dolara yükseldi. New York borsasında Nasdaq yüzde 0,1 gerilerken, S&P 500 yüzde 0,13 ve Dow Jones yüzde 0,08 artış kaydetti.

Avrupa Piyasaları

Avrupa borsalarında pozitif seyir izlenirken, İngiltere Merkez Bankası’nın para politikası kararları bekleniyor. Almanya’da DAX 40 endeksi yükselirken, FTSE 100, CAC 40 ve MIB 30 endeksleri de pozitif bir görüntü sergiledi.

Asya Piyasaları

Asya’da pay piyasaları genel olarak negatif seyretti. Japon yeninin durumu ve Japonya Merkez Bankası’nın faiz artırımı ihtimali piyasalarda dikkatle takip ediliyor. Japonya’da Nintendo ve Toyota’nın performansları piyasalarda etkili oldu.

Yurt İçi Piyasalar

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi rekor seviyeden günü tamamlarken, Türkiye’nin CDS primi 282 baz puanın altına geriledi. Dolar/TL ise yatay bir seyir izledi. Hazine nakit dengesi ve yurt dışı veriler takip ediliyor.

İlgili Yazılar