Hayat Pedi – Hayatpedi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Eğitim
  4. »
  5. METİN YENİDEN YAZILDI – BAKAN TEKİN: “ÖĞRETMENLERE DAYANIKLI OLMA KÜLTÜRÜ KAZANDIRACAĞIZ”

METİN YENİDEN YAZILDI – BAKAN TEKİN: “ÖĞRETMENLERE DAYANIKLI OLMA KÜLTÜRÜ KAZANDIRACAĞIZ”

Haber Haber -
25 0

Bakan Tekin, Din Öğretiminde Dayanıklı Sınıflar Hareketi Kursu Açılışında Konuştu

Milli Eğitim Bakanı Tekin, Mogan MTAL Uygulama Oteli’nde düzenlenen Din Öğretiminde Dayanıklı Sınıflar Hareketi Kursu’nun açılışında konuştu. Tekin, eski Din Öğretimi Genel Müdürü Prof. Dr. Mualla Selçuk ve programı organize eden genel müdürlüklere teşekkür ederek, “Fikrim var, katkı vermek istiyorum.” diyen herkesi birlikte hareket etmeye davet etti.

Tekin, Öğretmenlere Dayanıklı Olma Kültürü Kazandırmak İstiyor

Bakan Tekin, Din Öğretiminde Dayanıklı Sınıflar Hareketi Projesi’ni büyük bir mutlulukla karşıladığını belirterek, içinde yaşanılan çağın karşılaşılan problemler açısından birçok afetle karşı karşıya olduğunu vurguladı. Madde ve dijital bağımlılıkların da bu kapsamda ele alınması gerektiğini ifade eden Tekin, öğretmenlere bu konularda nasıl davranmaları gerektiği konusunda “karşılaşma ahlakı” oluşturmaları gerektiğini belirtti.

Dayanıklı Sınıflar Hareketi Projesi’nin, öğretmenlere bu konularda nasıl davranacakları konusunda rehberlik etmeyi amaçladığını ifade eden Tekin, projenin toplumsal sorunlara karşı dayanıklılığı artıracağını ve öğretmenlerin bu konuda harekete geçmelerinin önemli olduğunu vurguladı.

Dayanıklı Sınıflar Hareketi Projesi, Değer Temelli Bir Din Öğretimi Projesi

Dayanıklı Sınıflar Hareketi Projesi, 2023 yılında yaşanan büyük depremin ardından ortaya çıktı. Bu proje, inanç, hayat ve ben arasındaki ilişkiyi inceleyerek, öğretmenlere ve öğrencilere dayanıklı olma kültürü kazandırmayı hedefliyor. Projenin, mukavemeti artıran, dayanıklılığı güçlendiren ve eğitimcileri “dayanıklı ol” çağrısı yapan bir eğitim hareketi olduğu belirtiliyor.

İlgili Yazılar