Hayat Pedi – Hayatpedi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. ekonomi
  4. »
  5. Türkiye Turizminde Fiyat Stratejisi ve Değişen Trendler

Türkiye Turizminde Fiyat Stratejisi ve Değişen Trendler

Haber Haber -
21 0

2023: Zorlu Başlangıç ve Rekabet Kaybı

2023 yılı, deprem ve bölgesel çatışmalarla zorlu bir başlangıç yaparak turizm sezonunu geç açtı. Türkiye’de fiyat stratejisi ve deprem korkusu, zengin turistleri rakip ülkelere kaptırdı. Sahil kesimlerinden şehir otellerine kadar sektörde ani ve büyük fiyat artışları yaşandı. Diğer ülkelere göre yüzde 30 daha pahalı olan Türkiye’nin tercih edilmemesi dikkat çekti.

2024 Beklentileri ve Fiyat Düşüşü

Swissotel the Bosphorus İstanbul Genel Müdürü Uğur Talayhan, bu yıl sektöre iyi bir başlangıç yapıldığını ve geçen yıla göre fiyatların yüzde 15-20 daha düşük olduğunu belirtti. Gelecek için olumlu bir seyir öngören Talayhan, sektörün geçmiş yıla göre daha temkinli bir yaklaşım sergilediğini vurguladı. Türkiye’nin fiyat seviyesinin rekabetçi hale geldiğini ifade etti.

Kongre Turizminde Canlanma

Uğur Talayhan, toplantı ve kongre turizminde yaşanan geri dönüşlerin önemli olduğunu belirtti. Swissotel olarak %70 doluluk oranına ulaştıklarını ifade eden Talayhan, İstanbul genelinde ise %45-50 arası bir doluluk olduğunu paylaştı. Toplantılar ve büyük grupların artması sektöre olumlu yansıdı.

Talayhan’a göre, İstanbul için mayıs ayı olumlu sinyaller verirken, haziran, temmuz ve ağustos aylarında Ortadoğu’dan yoğun turist bekleniyor. Rus turistlerin daha uygun fiyatlar nedeniyle diğer ülkelere yönelmesi, Türkiye’nin rekabet gücünü artırmak adına dikkate alınması gereken bir husus olarak öne çıkıyor.

İlgili Yazılar