Hayat Pedi – Hayatpedi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. ekonomi
  4. »
  5. CHP’den İsrail’e Ticaret Kısıtlaması Değerlendirmesi

CHP’den İsrail’e Ticaret Kısıtlaması Değerlendirmesi

Haber Haber -
15 0

CHP Genel Başkan Yardımcısı Volkan Demir İsrail Ticaret Kısıtlamasını Değerlendirdi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Volkan Demir, Türkiye’nin İsrail’e yapılacak ihracatla ilgili getirilen kısıtlamayı değerlendirdi. Demir, bu kararın halkın vicdanının sesi olduğunu belirterek, ticareti tamamen durduracak şekilde genişletilmesi gerektiğini vurguladı.

İhracat Kısıtlaması Detayları

Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan kısıtlama kararı, inşaat demirinden yassı çeliğe, mermerden seramiğe kadar 54 ürün grubunu kapsıyor. CHP Ticaret Bakanlığından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Volkan Demir, alınan kararı detaylı bir şekilde değerlendirdi.

Demir’in Açıklamaları

Demir, iktidarın Gazze’ye yönelik saldırıları kınadığını belirtirken, İsrail ile ticareti sürdürdüğünü ve kısıtlama kararının saldırılar başladıktan 185 gün sonra alındığını dile getirdi. Demir, iktidarın halkın taleplerine duyarsız olduğunu vurgulayarak, ticareti durdurmaya çağırdı.

CHP olarak ülkemizin çıkarlarını koruyan ve bölgesel barışı destekleyen adımlar atılması gerektiğini belirten Demir, İsrail’in Filistin’e yönelik zulmüne karşı mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini ifade etti.

İlgili Yazılar