Hayat Pedi – Hayatpedi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Spor & Fitness
  4. »
  5. Galatasaray Başkanı Dursun Özbek Göbeklitepe’yi Ziyaret Etti

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek Göbeklitepe’yi Ziyaret Etti

Haber Haber -
26 0

Galatasaray Başkanı ve Ailesi Göbeklitepe’yi Keşfetti

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, eşi Mesude Özbek, gelini Gözde Özbek ve torunları Hasan ve Zeynep Özbek ile birlikte Şanlıurfa’ya gelerek Göbeklitepe’yi ziyaret etti.

Göbeklitepe Hakkında Bilgi Aldılar

Örencik Mahallesi yakınlarındaki Göbeklitepe’ye gelen Özbek ailesi, bölgedeki kazı çalışmaları ve arkeolojik eserler hakkında bilgi aldı. Mihmandar eşliğinde gezen aile, tarihi ve kültürel değeri yüksek olan Göbeklitepe’de hatıra fotoğrafı çektirdi.

Göbeklitepe: UNESCO Dünya Mirası Listesine Giren Önemli Bir Yer

Ören yerinde yapılan çalışmalarda, Neolitik döneme ait yabani hayvan figürlü “T” biçimli dikili taşlar ve dünyanın en eski tapınak kalıntıları ortaya çıkarıldı. 12 bin yıl öncesine ait olduğu belirtilen insan heykeli ve diğer tarihi eserler de buluntular arasında yer aldı. Göbeklitepe, elde edilen buluntularla tüm dünyanın dikkatini çekti ve 2018’de UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girdi.

Resmi Açılış Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Katılımıyla Gerçekleşti

Koruma çatısı ve çevre düzenlemesinin tamamlanmasının ardından Göbeklitepe’nin resmi açılışı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla 2019 yılında gerçekleştirildi. Göbeklitepe, insanlık tarihi ve arkeoloji alanında büyük öneme sahip ve ziyaretçilerini binlerce yıl öncesine götürerek büyüleyici bir deneyim sunuyor.

İlgili Yazılar