Hayat Pedi – Hayatpedi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Oto Çekici Hizmeti Nedir?

Oto Çekici Hizmeti Nedir?

admin admin -
14 0

Oto Çekici Hizmeti Nedir?

Olası yaşanan kazalarda trafiğin çok sıkışık olduğu bölgelerde arıza yapan aracı bulunduğu yerden çeken araçlara, oto çekici oto kurtarıcı denir. Oto çekici hizmeti veren firmaların sayısının her geçen gün artmasının ana nedeni ülkede yaşanılan kaza sayılarının normalin çok üstünde gelişmesinden kaynaklanıyor. Yaşanan kazalarda trafik sıkışıklığı halinde arabanın olduğu yerde bırakılması sonucunda oto çekiciler devrede olur. Bu sayede hem kişiler mağdur olmamış olur hem de aracınız en kısa zaman da tamir edileceği alana oldukça kısa bir süre içerisinde ulaştırılmış olur. Çekicinin kişilere sağladığı bir çok avantajlar bulunur.

Oto Çekici Çeşitleri Nelerdir?

Oto çekicilerin de araç çeşitlerine göre farklı modelleri mevcuttur. Bu türlerden bir tanesi çatallı çekici sahip olduğu iki çatal sayesinde doğrudan olarak aracın altına girerek forklift düzeninde olduğu gibi kaldırıp çekici kasasına pratik bir şekilde taşır. Bu sistem ayrıca yolun uygun olmasına göre sağa ya da sol taraftan çekici taşınabilir. Bu çekici çeşidinin kablolu kumandası da mevcuttur. Tepeden çekici ise genellikle trafik polislerinin kullanmış olduğu çekici çeşididir. Bu çekicinin diğer bir adı da ahtapot çekicidir. Merkezotokurtarma vincin dörtlü çatalı vardır. Bu çatallar tepeden inerek tekerleklere bağlanır. Bağlama işlemi gerçekleştirdikten sonra araç kaldırılarak çekicinin kasasına taşınır.

Oto Transfer Çekici

Bu çekici çeşidinde hidrolik makara vinç vasıtası yer alır. Bu sayede araç olduğu yerden çekilerek çekicinin damperli platformuna taşınır. Araç aşağı indirilmek istenildiği zaman damper kaldırılıp makara kontrolü bir biçimde gevşetilir. Eğer yolda kalmış araç hareket durumu var ise yani hareket edebiliyorsa çekicideki kayar platforma girmesi sağlanır.

Fakat aracın hiçbir hareket etme durumu bulunmuyor ise çekici de yer alan vinç sayesinde platforma taşınır. Bu oto çekici de arkasında yer alan çift tekerlek sayesinde 2 aracı birden taşıma özelliğine sahiptir. Oto çekici hizmeti almak özellikle de çok yolculuk yapan kişiler için önem arz eder. Böyle bir durumla karşılaşmanız durumunda Merkezotokurtarma sitesi ile iletişime geçerek ihtiyacınız olan yardımı talep edebilirsiniz. 0532 473 00 90 numarası ile günün her saatinde görüşme sağlayabilirsiniz.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir