Hayat Pedi – Hayatpedi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Guncel
  4. »
  5. Kombide Sıcak Su Açıldığında Peteklerin Çok Isınması Sorunu

Kombide Sıcak Su Açıldığında Peteklerin Çok Isınması Sorunu

admin admin -
14 0

Kombide Sıcak Su Açıldığında Peteklerin Çok Isınması Sorunu

Her geçen gün hızla gelişen teknolojinin getirmiş olduğu yeni olanaklar ile birlikte artık ısınma çok daha ekonomik ve çok daha tasarruflu hale geliyor. Gelişmiş teknolojiye sahip olan kombi cihazları sayesinde çok kısa zaman dilimlerinde en geniş alanlarda dahi yüksek verimlilikte ısınma koşulları sağlanabiliyor. Doğalgaz altyapısı ile birlikte suyu ısıtarak, peteklerden ısıtma, musluklardan da sıcak su ihtiyacının karşılanmasına yardımcı oluyor. Bu şekilde çok daha ekonomik bir şekilde ısınma ve sıcak su ihtiyacının karşılanabilmesi mümkün oluyor. Bu kapsamda da günümüzde yoğun olarak kullanılan kombilerde bazı kullanım sorunları ile karşı karşıya kalınabiliyor. Özellikle de kombide sıcak su açıldığında peteklerin çok ısınması sorunu meydana gelebilmektedir. Böyle bir durumda profesyonel Sahrayıcedit Arçelik Servisi hizmetlerinden teknik destek alınması gerekliliği bulunmaktadır.

Kombide Sıcak Su Açıldığına Petekler Neden Çok Isınır?

Kombi cihazlarında gelişmiş teknolojiye sahip olsa da çevresel faktörler veya hatalı kullanım gibi kriterler dolayısı ile kombilerce arızalar meydana gelebilmektedir. Özellikle de gelişmiş teknolojiye sahip olan kombide sıcak su açılması ile birlikte peteklerde aşırı ısınma sorunu meydana gelebilmektedir. Kombide sıcak su açılması durumunda peteklerde aşırı ısınma sorunuyla karşı karşıya kalınabilmektedir. Bu nedenle de günümüzde kombiyi kullanırken musluktan sıcak su açılmasından sonra peteklerde aşırı ısınma gibi bir durum meydana gelebiliyor. Temel olarak musluktaki sıcak su akışında dalgalanma olması gerekliliğinden, bir ısınma ve bir soğuma meydana gelir. Bu durumda yalnızca musluğa gitmesi gereken su ikiye bölünür. Böyle bir durumda da kombide sıcak su açıldığında peteklerde aşırı ısınma sorununun yaşanmasına neden olur ki profesyonel Ünalan Arçelik Servisi hizmetlerine başvuruda bulunulması gerekmektedir.

Kombi Sıcak Su Açıldığında Peteklerin Aşırı Isınması Sorunu Çözümü

Kombinin kullanımı sırasında en yaygın şekilde görülen kullanım sorunlarının başında kombinin bağlı olduğu su tesisatındaki mutlukta sıcak su açılmasıyla peteklerde aşırı ısınma meydana gelmesi sorunudur. Bu soruna yönelik olarak gerekli olan onarım müdahaleleri için profesyonel Kavacık Arçelik Servisi hizmetlerine başvuruda bulunulması gerekmektedir. Musluktaki sıcak su akışındaki dalgalanmalardan mütevellit kombi cihazında suyun açılması ile birlikte kalorifer kısmının kapatılması gerekmektedir. Eğer cihaz tarafından söz konusu işlem tam manası ile yerine getirilemez ise peteklerde aşırı ısınma şeklinde bir sorun görülür. Böyle bir durumda çözüm için kalorifer kısmına giden kanallarda kapanmayı sağlayacak sistem ve parçalarda arıza kontrolleri yapılır. Hangisinde arıza tespit edilir ise çözüm sağlanabilmesi için uzman personeller tarafından kombi parça değişimi işlemleri gerçekleştirilir.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir