Hayat Pedi – Hayatpedi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Guncel
  4. »
  5. Dyt. Burcu Üstad uyardı; Aktardan aldığınız her çayı içmeyin

Dyt. Burcu Üstad uyardı; Aktardan aldığınız her çayı içmeyin

admin admin -
14 0

Dyt. Burcu Üstad uyardı; Aktardan aldığınız her çayı içmeyin

Uzman Diyetisyen Burcu Üstad, son zamanlarda kış aylarında kilo kaybetmek için çay yöntemine başvuran kişileri uyardı. Aktarlardan tavsiye üzerine alınan zayıflama çaylarının kilo kaybettirmek yerine, sağlıklı bünyeyi bile bozabileceğinin altını çizdi.

Zayıflamak için aktarlardan çay almak, kış aylarında kilo alan kişilerin sıkça başvurduğu bir yöntem. Zayıflama çayları, aslında metabolizmayı hızlandırarak, yağ yakımı sağlarlar. Fakat metabolizmanın kontrolsüz şekilde hızlanması, sizin için sorun olabilir. 

Uzman Diyetisyen Burcu Üstad bu konu hakkında uyardı; “Aktarlardan alınan her çay kusursuz hazırlanmamış olabiliyor. Özellikle, almak istediğiniz çayın içerisinde farklı otlar ve farklı maddeler olabiliyor. Bu da hormonal dengesizliklere, dehidrasyona neden oluyor. Siz ödem attım, zayıfladım diye sevinirken aslında vücudunuz bu kaybı yağdan değil sudan vermiş oluyor. Çayı bıraktığınız anda eski kilonuza geri dönmekle beraber, metabolizmanız eskisinden daha yavaş çalışıyor. Üstelik hormonal dengesizlik ve sindirim sistemi sorunları gibi bir çok sorunla baş başa kalıyorsunuz.

Aslında olması gereken, diyetisyeninizin belirlediği miktarda belirli çay ve prebiyotikleri kullanmak. Bir diyetisyene giderek mutlaka ölçümlerinizi aldırmalı, kan tahlili sonuçlarınıza bakılmalı ve sizin yaşam koşullarınıza uygun bir diyet yazılmalı. Bu diyet, onaylı çay ve prebiyotikler ile desteklenmeli. Yani nasıl doktorunuza danışmadan ilaç kullanmamanız gerekiyorsa, aynı şekilde uzman bir diyetisyene danışmadan her çayı kullanmamak gerekiyor.” dedi.

İstanbul’da danışanlarına hizmet veren diyetisyen, sadece onaylı çayların diyetisyen kontrolünde içilebileceğini ve içerken mutlaka bol bol su tüketilmesini söyledi. Su tüketilmediği takdirde vücut, yüksek oranda dehidrasyona maruz kalabilir diye ekledi.

Dyt. Burcu Üstad kimdir?

Diyetisyen Burcu Üstad, 2019 yılında İstanbul Medipol Üniversitesi’nden mezun oldu. Hem Beslenme ve Diyetetik bölümünden, hem Psikolojik Danışmanlık bölümünden onur derecesi ile mezun olan Dyt. Burcu Üstad, kendi yayınladığı makalelerde diyetisyenlik ile psikolojiyi her zaman bağdaştırarak ilerlenmesi gerektiğini savundu. İnsanların psikolojilerini anlamadan, önlerine bir liste koyup “bunu yemelisin” demediğini ve beslenme alışkanlıklarını zorla değiştirilemeyeceğini vurguladı.

Dyt. Burcu Üstad, 3 yıldan fazla süredir, danışanlarını İstanbul Maltepe‘de ağırlıyor. Her danışanı ile özel olarak ilgilenen ve kişiye özel diyet listesi yazan diyetisyene, internet üzerinden Maltepe Diyetisyen hizmetine randevu alınabiliyor.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir