Hayat Pedi – Hayatpedi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Lazer Epilasyonu Faydaları Zararları ve Fiyatları

Lazer Epilasyonu Faydaları Zararları ve Fiyatları

admin admin -
19 0

Lazer Epilasyonu Faydaları Zararları ve Fiyatları

Lazer epilasyonu, diğer epilasyon çeşitlerinden farklı olarak kalıcı ve sağlıklı bir etki bıraktığı için tercih edilmektedir. Kadında ya da erkekte istenmeyen tüylerin kalıcı olarak yok edilmesini sağlayan bu işlem, klasik yöntemlerin yanı sıra oldukça acısızdır. Doğru uzmanlar ve doğru cihazlar tarafından yapıldığı sürece oldukça zararsız bir işlemdir. Uzmanlar tarafından uygulanacak olan cilt tipi, bölge ve cilt tipi incelendikten sonra kullanılacak olan cihaz seçilir ve kişiye yaklaşık olarak tüylerden kaç seansta kurtulacağı bilgisi verilir.

Lazer Epilasyonu Faydaları Nelerdir?

Lazer epilasyonu, kıl köklerine bulunan melanin pigmentine etki ederek kıl köklerine kalıcı olarak tahrip etmektedir. Bu durumda belirli bir epilasyon seansı sonrasında istenmeyen tüylerinizden kalıcı olarak kurtulabilirsiniz. Yan etkileri diğer yöntemlere oranla daha az ve hızlı iyileşen türdendir. Ağda ya da makine gibi yöntemler batık kıl oluşumuna veya makine yanıklarına neden olmaktadır. Bu işlemde ise kısa bir süre içerisinde iyileşen kızarıklıklar dışında yan etki bulunmamaktadır.

Lazer epilasyon, iğneli epilasyon ve ağda gibi diğer yöntemlere göre çok daha az acılı bir işlemdir. Bu durum destekleyici kremle etkileri azaltılabilir. Oldukça hızlı bir sonuç verir. Bu işlem sonrasında kıl kökünüz kalmayacağı için daha pürüzsüz ve daha yumuşak bir cilde sahip olabilirsiniz.

Lazer Epilasyonu Zararları Nelerdir?

Lazer epilasyonunun zararları oldukça merak edilen konular arasında yer almaktadır. Uzmanlar tarafından lazer epilasyonunun yan etkisi olmadığı söylense de birkaç çeşit lazer tipi bulunmaktadır. Bazı lazerler klaspesifik değildir. Bu nedenle bu lazerlerin dalga boyları daha fazladır ve cildin daha derinine iner. Daha derine giden lazerlerde epilasyon işlemi yapılmasıyla bazı tahribatlar ve cilt üzerinde zararlar görülmektedir. Bu durumda ciltte yanmalar ya da lekelenmeler meydana gelmektedir.

Bunların yanı sıra lazer işlemi ciddi zararlara yol açmamaktadır. Ancak uygulama sırasında ve uygulama sonrasında dikkatsizlik ve özensizlik sonucunda bazı olumsuz etkiler görülebilir.

Lazer Epilasyonu Sonrasında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Lazer epilasyon sonrasında özellikle ilk günlerde sıcaktan kaçınmak gerekir. Hamam ve sauna tarzı yerlere belirli bir süre boyunca gitmemeniz gerekir. İşlem sonrasında yine üç gün boyunca güneşe maruz kalmamanız gerekir. Eğer bir tatil planlıyorsanız en az 30 faktörlü bir güneş kremini sık aralıklar ile kullanmanız şartıyla gidebilirsiniz. Bronz olmak için güneşlenmek ve solaryuma girmek gibi hatalar yapmamalısınız. Seans aralarında kıllarınızı kökünden almamalısınız.

Lazer Epilasyonu Fiyatlar Nelerdir?

Lazer epilasyon işleminin fiyatı uygulanan bölgeye ve seans sayısına göre değişiklik göstermektedir. Ayrıca fiyatlar işletmelere göre değişiklik göstermektedir. Her firmanın fiyatı kullandığı makinaya ve malzemeye göre değişmektedir. Kullanılan cihazlar fiyat açısından önemlidir. Bu nedenle net bir fiyat bilgisi için işlemi uygulatmak istediğiniz hizmet kurumundan bilgi almalısınız.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir