Hayat Pedi – Hayatpedi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Diş İmplantları, Diş Hekimliği ve Ağız Sağlığı

Diş İmplantları, Diş Hekimliği ve Ağız Sağlığı

admin admin -
14 0

Diş İmplantları, Diş Hekimliği ve Ağız Sağlığı

Dental implantlar, diş eti hastalığı veya diğer koşullar nedeniyle dişlerini kaybetmiş kişiler için harika bir çözümdür. Çene kemiğine cerrahi olarak yerleştirilen ve kemiğe ankrajlanan diş şeklinde bir metal parçasıdır.

Diş implantları, eksik dişlerin yerini almak ve çiğneme, konuşma, yemek yeme ve gülümseme yeteneğini geri kazandırmak için tasarlanmıştır.

Diş implantı prosedürü dikiş veya kesik gerektirmeden tek randevuda yapılabilir. Genellikle yaklaşık 30 dakika sürer ve bir diş hekimi veya ağız cerrahı tarafından tamamlanabilir.

Giriş: Diş İmplantı Nedir ve Neden Yapılır?

Bir diş implantı, çene kemiğinize yerleştirilebilen kalıcı bir diş değişimidir. Tipik olarak titanyum veya paslanmaz çelikten yapılır ve yapay bir taca bağlanan yapay bir kökü vardır. Bu, daha iyi ağız hijyeni ve gelişmiş fonksiyon sağlar. Bir tane yaptırmanın en yaygın nedenleri, eksik dişlerin yerine konması, kaybedilen dişlerin restore edilmesi veya hasarlı dişlerin iyileştirilmesidir. Ayrıca diş eti hastalığı ve kemik kaybı gibi gelecekteki sorunlardan kaçınmanıza yardımcı olabilir.

Diş İmplantlarının Farklı Tipleri Nelerdir?

Diş implantları en yaygın ve başarılı ameliyatlardan biridir. Eksik dişleri veya tüm çene kemiklerini değiştirmek için kullanılırlar.

Üç tip diş implantı vardır:

1) Geçici

2) Kalıcı

3) Hibrit

Geçici diş implantları çıkarılabilirken, kalıcı ve hibrit olanlar değildir.

Sizin İçin Doğru Diş İmplantını Nasıl Seçersiniz?

Malatya IMPLANT UYGULAMALARI, eksik dişlerin yerini alabilen ve çene işlevinin geri kazanılmasına yardımcı olan bir tür protetik cihazdır. Genellikle güçlü ve hafif olan inert bir metal olan titanyumdan yapılırlar. Diş implantları hem sabit hem de hareketli protezlerde kullanılabilir.

Farklı dental implant türlerine bakarken, yaşam tarzınızın yanı sıra ne tür bir restorasyonu gerçekleştirmek istediğinizi de göz önünde bulundurmak önemlidir. Örneğin sabit proteziniz var ve tek implant kullanmak istiyorsanız o zaman tek implant ihtiyacınızı karşılamaya yetecektir. Ancak, birden fazla diş aralığı olan hareketli bir proteziniz varsa, ağzınızdaki mevcut diş sayısına bağlı olarak iki veya daha fazla implant gerekebilir.

Ağız Sağlığınızı Güçlendirmek İçin Bugün Bir Diş İmplantı Kullanmaya Başlayın

Diş implantı, yedek dişler için uzun vadeli bir temel sağlamak üzere çene kemiğine implante edilen bir cihazdır. Köprü ve protez gibi diğer diş tedavileri ile birlikte kullanılabilir.

Diş implantları Türkiye’de daha popüler hale geliyor ve eksik dişlerin yerine kullanılabilir veya takma dişler için destek sağlayabilirler. Ağız sağlığınızı iyileştirmenin ve gülüşünüzü güçlendirmenin mükemmel bir yoludur.

Bir Diş İmplantı Ne Kadar Sürer?

İmplantlar, diş tedavilerinin en yaygın şeklidir. Genellikle 8-10 yıl arasında sürerler, ancak düzenli kontrollere ayak uydurmak önemlidir.

Diş implantının uzunluğu hastanın boyuna, kilosuna ve cinsiyetine göre değişiklik gösterebilir. İşlem, çene kemiğinizde küçük bir delik açarak ve altına implantı yerleştirerek başlar.

Diş implantlarının yerleştirilmesi yaklaşık iki saat sürer ve 8 ila 10 yıl arasında sürebilir.

Diş Değiştirme ve Diş Restorasyonu için Diş İmplantları

Diş implantları, eksik bir dişin yerini alan bir tür diş restoratif tedavidir. Diş çürüğü veya yaralanma nedeniyle hasar görmüş dişleri eski haline getirmek için kullanılabilirler. Diş implantları titanyumdan yapılır ve çene kemiğine yerleştirilir.

Diş hekimleri implantı, diş etlerinden türetilen periodontal membran adı verilen ince bir kemik dokusu tabakasıyla kaplanan yerine yerleştirir. Periodontal membran, yeni kemik dokusunun implantın etrafında büyümesi ve onu tamamen kaplaması için bir iskele görevi görür.

Dental İmplant Riskleri ve Bunlardan Nasıl Kaçınılır?

Dental implantlar, eksik dişlerin yerini almanın ve çeneye stabilite ve sağlıklılık hissi sağlamanın harika bir yoludur. Ancak, bir sorun haline gelmeden önce ele alınması gereken riskler de taşırlar.

İlk adım, diş hekiminiz veya diş hijyenistiniz tarafından sözlü bir değerlendirme yaptırmaktır. İmplantınızla ilgili komplikasyonlara neden olabilecek herhangi bir durum için risk altında olup olmadığınızı size söyleyebileceklerdir.

Diş İmplantları İçin Güvenli Diş Hekimi Nasıl Seçilir?

Diş implantları için diş hekimi seçmek kolay bir süreç değildir. Herhangi birini değil, prosedürünüz için doğru diş hekimini seçtiğinizden emin olmak istersiniz.

Diş implantları konusunda deneyimli bir diş hekiminin yanı sıra yanında kendinizi rahat hissedeceğiniz birini bulmanız önemlidir. Malatya dişçi nitelikli ve deneyimli diş hekimleri ile çalışmaktadır, bu nedenle randevu almadan önce araştırmanızı yapmanız önemli değildir.

Bölgenizde yeni bir diş hekimi arıyorsanız, arkadaşlarınızdan veya aile üyelerinden de tavsiye isteyebilirsiniz. Daha önce diş hekimiyle olumlu deneyimler yaşamış olabilirler, bu da bir sonraki adımda nereye gideceğinize karar vermenize yardımcı olabilir.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir