Hayat Pedi – Hayatpedi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Genel Anestezi ve Sedasyon

Genel Anestezi ve Sedasyon

admin admin -
24 0

Genel Anestezi ve Sedasyon

Çocuklarda genel anestezi ve uygun görülürse derinliği ayarlanabilen sedasyon yöntemi ile dental tedaviler daha sorunsuz bir şekilde yapılabilmektedir.

Diş doktorlarından çok korkan çocukların dişlerine müdahale etmek mümkün olmayabilir. Bu durumda sedasyon yöntemi uygulanarak çözüme daha kolay gidilebiliyor.

Kocaeli Genel Anestezi ve Sedasyon yöntemi ile hekimler, diş ve diş etlerine daha kolay şekilde müdahale edebiliyor.

Hekimler, koltukta tedavi edilmesi imkânsız olan çocukların ağız ve diş tedavisini yapabilmek için uyguladıkları genel anestezi veya sedasyon yöntemi ile, diş çekimi veya bakımı sürecinde çocukların psikolojik olarak olumsuz etkilenmemesi sağlanıyor.

Sedasyon Avantajları

  • Ağız ve diş operasyonlarından sonra çocuğun olan biteni hatırlamaması
  • Çocuğun operasyon süresinde ağrı hissetmemesi
  • Çocuğun, müdahale sırasında süreci aksatacak reflekslerinin önlenmesi
  • Tedavinin / operasyonun daha kısa sürmesi

Önemli avantajlar arasında sayılabilir.

Çocuklarda ağız ve diş sağlığı kliniğinde, bazen uyuma gerekli olduğunda Genel anestezi ve sedasyon, en yaygın iki anestezi türü olarak kullanılmaktadır.

Kocaeli Genel Anestezi, hastanın bilincini kısa süreliğine kapatan bir süreçtir ve hasta ağrı veya rahatsızlık hissetmez. Hekimler cerrahi işlemleri daha kolay yaparlar.

Sedasyon ise daha farklı bir uyutma yöntemi olarak; genel anesteziden farklıdır. Dozun derinliği ayarlanabildiği için çocuk; operasyon sırasında derin bir uykuya dalar ama bilincini kaybetmez. Dolayısıyla solunumu doğaldır.

Genel anestezide solunum makine yardımı ile olur ve hasta; uyandırılmazsa sonsuza kadar o durumda kalabilir.

Genel Anestezi ve Sedasyon

Kocaeli Sedasyon, çocuklarda uygulandığında çocuklar cerrahi operasyon sürecini hatırlamazlar. Dolayısıyla cerrahi operasyon sırasında yapılanları hatırlamamaları psikolojik açıdan avantajdır.

Sedasyon avantajlarından biri de hekimlerin işlerini daha rahat yapabilmeleridir. Hekimler ameliyatı istenmeyen reflekslere maruz kalmadan bitirebilir. Ameliyat daha sağlıklı ve kısa sürer.

Ancak genel anestezi biraz daha risklidir. Genel anestezi genel olarak çocukların tek seferde bir operasyonla tedavi edilmesinin gerekli olduğu zamanlarda kullanılır.

Hasta kliniğe sürekli gidip gelemiyorsa; tek seferde tedavi genel anestezi yoluyla sağlanabiliyor. Kalp hastalığı olan ve dişinin tedavi edilmesinin gerekli olduğu durumlarda da hastaya genel anestezi veya sedasyon uygulanabilmektedir. Bu prosedürde yaş limiti çocuğun dişlerini çıkardığı yaştan başlar.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir