Hayat Pedi – Hayatpedi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Sağlık
  4. »
  5. Profesyonel Saç Ekimi Nasıl Yapılır?

Profesyonel Saç Ekimi Nasıl Yapılır?

admin admin -
28 0

Profesyonel Saç Ekimi Nasıl Yapılır?

Saç ekimi, saç köklerinin kuvvetli olduğu bir bölgeden alınan greftlerin seyrek veya saçsız bir bölgeye nakledilmesi işlemidir.

Saç ekimi merkezlerinde, deneyimli tıp uzmanları ile profesyonel saç ekimihizmetleri sunulmaktadır. Uygun saç ekimi fiyatları için uzman klinikler ile iletişime geçebilirsiniz.

Saç Kökü Nedir?

Saç kökü, kafa derimizin yağlı tabakasına gömülü olan ve saç üreten hücrelerle çevrili saçın alt kısmıdır.

Saç Yapısı ve Saç Yapısı Çeşitleri Nedir?

En yaygın ince saç türü, dokuya duyarlı ve kolayca zarar gören saçlardır. İnce telli saç tiplerinin bakımı kalın telli saç tiplerine göre daha zordur. Bu nedenle ince telli saç tipine sahip kişilerin daha fazla bakım ve ek ürünler kullanmaları gerekmektedir. İnce saçlara şekil vermek zordur. Aynı zamanda ince saçlar kolay kurur ve yumuşak bir dokuya sahiptir.

Kalın saçların bakımı ince saçlara göre daha kolaydır. Kalın saçlar çabuk yıpranmaz ve daha dayanıklıdır. Bu nedenle, daha düşük bir maliyetle muhafaza edilebilirler. Dayanıklılığa ek olarak, kalın saçlara şekil vermek daha kolaydır. Ancak kalın saç tipinde, saçlar daha uzun sürede kurur, saç dökülmesi ve elektriklenme gibi sorunlar daha sık görülür.

Saç Ekimi Kimlere Uygundur?

Genel olarak yaş ve cinsiyet saç ekimi yöntemleri için sınırlayıcı faktörler değildir. Erkekler ve kadınlar için saç ekimi işlemleri hemen hemen aynı prosedüre sahiptir. 20-70 yaş ve üzeri kişilere saç ekimi yapılabilir. Kel olan veya saç yoğunluğunu arttırmak isteyen kişilerde saç ekimi yöntemleri başarı ile kullanılabilir.

Saç Ekimi Yöntemleri Nelerdir?

Saç ekimi yöntemleri arasında en etkili olanı tıp otoriteleri tarafından altın standart olarak kabul edilen Fue yöntemidir. Protokoller ve cerrahi materyaller her geçen gün gelişmekle birlikte merkezimizde kullanılan teknik en son teknolojidir. FUE tekniğinde kullanılan cerrahi materyallerdeki gelişmeler sonucunda safir ve perkütan FUE gibi teknikler ortaya çıkmıştır.

DHI gibi işlemler sadece saç köklerinin ekilmesinde FUE yönteminden farklılık gösterir. Hibrit FUE ise DHI ve geleneksel FUE’nin aynı seansta kombine uygulamasıdır. Detaylı bilgi almak ve farklı tekniklere ait saç ekimi fiyatları konusunda fikir sahibi olmak için klinik hekimler ile iletişime geçebilirsiniz.

Saç Ekimi Nasıl Yapılır?

Saç ekimi yöntemi ne olursa olsun; ister DHI ister FUE saç ekimi olsun, saç köklerinin alınması için mikro uçlar kullanılır. Bu özel ataşmanlar, 1, 2, 3, 4 veya hatta 5 saç kökünden oluşan bir grubu tek seferde alır. Genelde bu yapı greft olarak tanımlanır. Bu nedenle bir greftte birden fazla saç kökü bulunabilir ve çoklu kök sayısına bağlı olarak ekim bölgesinde birden fazla saç teli görünebilir.

Saç Ekiminin Avantajları Nelerdir?

Herkes yaşantısının bir döneminde saç kaybı yaşar. Ancak bazı kişilerde bu durum uzun yıllar sürer ve saç dökülmesi ile başlayan süreç kellik ile son bulur. Saç dökülmesini yavaşlatacak ve mevcut saçları koruyacak bazı saç tedavileri olsa da en doğru, kalıcı ve doğal çözüm saç ekimidir. Saç ekimitedavisi hem kadınlarda hem de erkeklerde yaşam boyu kalıcı ve doğal saç çıkmasını sağlayan tek yöntemdir.

Hangi Aylar Saç Ekimi İçin Uygundur?

Yılın her ayı saç ekimi için uygundur.

Saç Ekimi İçin Yaş Sınırı Nedir?

Saç ekimi için en uygun yaş, vücudun bağışıklık sisteminin güçlü olması ve bu yaşta saç dökülme sürecinin tamamlanmış olması nedeniyle genellikle 25-40 yaş arasıdır.

Saç Ekimi Ne Kadar Sürer?

Bu durumun kişiden kişiye değişen bir süresi vardır. Küçük boşluklu kişilerde saç ekimiişlemi hızlı bir şekilde tamamlanırken herhangi bir komplikasyon yoksa 6 saatte ortalama 3.500 greft ekilir. Saç ekimi fiyatları kullanılan teknik gibi ekimi yapılan greft sayısına göre de belirlenmektedir.

Saç Ekimi Sonucu Ne Zaman Görülür?

Saç ekimi sırasında alınan kökler genellikle 0,4 mm uzunluğundadır. Ortalama olarak bu köklerin %70’i işlem sırasında deri altına gömülür. Saç ekimisonrası kalan 0,1 mm uzunluğundaki saçların 10. günde +0,1 mm uzadığı gözlenir. Bu uzama, şok dökülme kadar devam eder. Şok dökülme sonrası ekilen saçlar 3. aydan itibaren çıkmaya başlar. 6 ayda, görünüm çarpıcı biçimde değişir. 12. ayda istenilen hacimli görüntüye ulaşılır.

Saç Ekimi Öncesi Nasıl Bir Cilt Bakımı Yapılması Gerekir?

Ameliyattan 1 hafta önce antikoagülan ilaçları (heparin, aspirin, kumadin vb.) ve multivitaminleri almayı bırakın. Bu ilaçlar kanamanın artmasına neden olabilir. Ameliyattan 1 ay önce saç derisine ve saça ilaç ve losyon uygulamayı bırakın. Ameliyattan önce saçınızı yıkayın ve jel, sprey gibi şekillendirici veya güçlendirici ürünler kullanmayın.

Saç Ekimi Sonrası Saç Nasıl Yıkanır?

Saç ekiminden sonraki 2. gün banyo yapabilirsiniz. Aslında saç ekimi sonrası püf nokta, ekilen saçları hareket ettirmeden kabaca değil nazikçe yıkamaktır. Bu amaçla köpük formundaki şampuanları tercih edebilirsiniz. Çünkü saç ekimisonrası ilk yıkamada şampuan köpürtme işleminde saçın zarar görmemesi gerekir.

Saç Ekimi Fiyatları

Son yıllarda saç ekim merkezlerinin sayısının artması nedeniyle fiyatlar düşmüş olsa da işini kaliteli yapan firmaların fiyatları asla çok düşmez. En sık kullanılan yöntemlerden biri olan FUE yöntemi fiyat açısından beklentileri karşılayan bir özelliğe sahiptir.

Aynı zamanda saç ekimihizmetlerinde SAFİR FUE ve DHI gibi üst düzey yöntemler de bulunmaktadır. Bu yöntemlerle hastalar daha konforlu süreç yaşar. Bu işlemlerle hastanın görünümünde de önemli bir değişiklik sağlanır. Saç ekimi fiyatları konusunda detaylı bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

https://www.smilehairclinic.com/sac-ekimi/ bilgi için hemen tıklayın.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir