Hayat Pedi – Hayatpedi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Sağlık
  4. »
  5. Burun Estetiği (Rinoplasti) Ameliyatı

Burun Estetiği (Rinoplasti) Ameliyatı

admin admin -
17 0

Burun Estetiği (Rinoplasti) Ameliyatı

Yüz bir kişinin ilk bakışta en dikkat çeken bölgesidir ve bu bölgedeki şekil bozukluklarının burun estetiği ile düzeltilmesi estetik ve psikolojik açıdan oldukça önemlidir. Her alanda olduğu gibi tıp alanında da mevcut tekniklerin gelişmesi ve yeni yöntemlerin keşfedilmesi sayesinde günümüz şartlarında geçmişe göre çok daha başarılı operasyonlarla burun estetiğiameliyatı yapılabilmektedir.

Burun estetiği, genel anlamda burun yapılarını beğenmeyen insanlara, daha estetik bir burun şekline sahip olmaları için yapılan ameliyattır. Gerek optik açıdan gerekse fonksiyonel açıdan büyük öneme sahip burun estetiği sonrasında hastalar yüksek memnuniyet oranı ile yeni bir görünüme sahip olabilmektedirler. Hastaların burun estetiği için merkezimize başvurmaları, detaylı ve doğru bilgi almaları için son derece gereklidir.

Burun Estetiği (Rinoplasti) Nasıl Yapılır?

Burun bölgesindeki operasyonlar genel anestezi altında yapılır. Ameliyatın tamamlanmasının ardından hastalar yaklaşık 3 saat sonra aynı gün taburcu edilebilir ve evde istirahat edilebilir. Operasyon sırasında burun iç kısmındaki her türlü deformasyon giderilir. Nefes almayı kolaylaştıran müdahalelerden sonra hastanın isteğine göre dış bölge şekillendirilir ve cerrahi alanın kapatılması ile sonlanır. Burun estetiği fiyatları hakkında en doğru bilgi operasyonun yapıldığı merkezden alınabilir.

Burun Estetiği Kimlere Uygulanır?


Son yılların en popüler ameliyatları arasında yer alan burun estetiği artık hemen hemen her yaştan hastanın tercih ettiği estetik ameliyatların başında gelmektedir. Ergenliğe ulaşmış ve 70 yaşından küçük herkes potansiyel hastadır.

Rinoplasti ile hastalar istedikleri buruna kolayca sahip olabilir. Hastalar doktorla birlikte nasıl bir burun yapısı istediklerini kararlaştırırlar. Hasta ile iletişim kuran doktorlar hem operasyon hem de burun estetiği fiyatlarıhakkında her türlü konuda hastayı önceden bilgilendirir.

Burun Estetiği Sonrası Nelere Dikkat Edilmeli?

Her ameliyat gibi rinoplasti de karmaşık bir süreçtir. Ameliyattan sonra atel denilen koruyucu burun üzerinde ve tamponlarsa bir süre burun içinde kalır. Ameliyat sonrası oluşabilecek kanama ve şişlikleri önlemek için baş göğüsten daha yüksekte konumlandırılmalıdır. Ameliyat sırasında atel kullanıldığı için kısmi burun tıkanıklığı oluşabilir.

Burun (Rinoplasti) Estetik Ameliyatı Sonrası İyileşme Nasıl Olur?

Burun ameliyatı genel anestezi altında yapılır ve yaklaşık 2,5 saat sürer. Ameliyat sonrası ağrı önemsizdir, yüze ilk gün soğuk uygulamalar yapılır. Doktor tercihine veya gerekli görülen durumlara bağlı olarak hasta kontrol amaçlı 1 gece hastanede kalıp ertesi gün taburcu edilebilir.

Ameliyattan 2-3 gün sonra hafif şişlik (şişlik) ve morluklar olabilir. Bu durum ilerleyen günlerde hızla geçer. Burun üzerindeki plastik atel ve bandajlar 5-7 gün sonra çıkarılır ve hasta rahatlıkla normal hayatına dönebilir.

İstanbul’da Kaç Gün Kalmalı ve Kaç Gece Hastanede Kalmalıyım?

Hastanede bir gece kalmak yeterlidir. 7 gün sonra kontrole gelip plastik atel ve bandajların çıkarılması gerekir.

Hasta Ne Zaman Taburcu Olur?

Ameliyatlar genellikle çok başarılı olduğu için hastalar iyileşme sürecini çok kolay ve rahat bir şekilde geçirirler. Olumsuz bir durumun olmaması durumunda birçok hasta operasyon günü hastaneden taburcu edilebilir. Olası aksiliklere tedbir açısından hastalar bir gece yatırılıp ertesi gün taburcu edilebilmektedir. Burun estetiği fiyatları ve iyileşme süreci hakkında bilgi almak için uzman klinikler ile iletişime geçebilirsiniz.

Estetik Sonrası Hastasında Çok Ağrı Olur Mu? Morluk Ya Da Şişkinlik Olur Mu?

Bu ameliyatlar bir süre yüz şişmesine neden olabilir. Ağrı yerine dolgunluk hissi daha baskındır. Ameliyattan kaynaklanan bu durum kısa sürede düzelir ve hastanın yüz görünümü daha doğal hale gelir.

Burun Estetiği Fiyatları

Burun estetiği fiyatları ameliyatın yapıldığı her merkeze göre değişiklik göstermektedir. Bu nedenle ameliyat olmaya karar veren hastaların konuyu doktorlarına danışmaları gerekmektedir. Ön muayeneden sonra operasyonun ne zaman yapılacağı kararlaştırılıp tarih verilir. 2022 yılı burun estetiği fiyatları hakkında bilgi almak için klinik merkezler ile iletişime geçebilirsiniz.

https://www.salihonurbasat.com/burun-estetigi/ bilgi için hemen tıklayın.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir