Hayat Pedi – Hayatpedi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Sağlık
  4. »
  5. Protez Bacak Teknik Özellikleri Nelerdir?

Protez Bacak Teknik Özellikleri Nelerdir?

admin admin -
24 0

Protez Bacak Teknik Özellikleri Nelerdir?

Protez bacak kazalar sonrasında bacakta meydana gelen kopukluk sonrasında protez bacaklar onun yerine takılır. Bacak veya ayak kazalar, damar hastalıkları, tümör ve diyabet gibi sorunlardan dolayı kaybedilmesi neticesinde insanlar yürüme ve günlük işlerini gerçekleştirebilmeleri için yapay olarak kullanılan uzuvlardır. Birey için uygun olan protezin belirlenmesi için bazı özelliklerin değerlendirilmesi gerekiliyor. Bu özellikler kişinin yaşı olabilir, aktivite düzeyi, çalışma şekli, çalışma saati ile güdük ismi verilen kalmış olan kısmın durumudur. Bunun yanı sıra kişinin fiziksel ve psikolojik durumu da dikkate alınır.

Geçici Protez

Protez ayak sayesinde normal bir yürüme gerçekleştirilebilir. Geçici protez erken yürümeyi sağlar, kullanıcının asıl protez ile adaptasyonunu sağlar. Pozitif olarak motivasyon verir. Sizler de Luxmed Protez sitesinden protez almak için hizmet alabilirisiniz. 

Koşu Protezleri 

Koşu protezi sayesinde kişi eski yaşantısında olan aktiviteleri yapabilir. Bu protez sayesinde spor yapılabilir. Koşu esnasında hastanın hızını yakalayabilecek ve hastanın canının acımaması için diz eklemi kullanılmaktadır. Luxmed protezleri sayesinde insanlar hayata tutunabiliyor. 

Silikon Protezler 

Vücudun eksik olan kısımları taklit etmek amacı ile yapılmış olan yapay uzuvlara silikon protez deniliyor. Vücudun eksik olan kısımları bu silikon protezler sayesinde estetik güzelliğini korur. Luxmed Protez sitesinden yapay, silikon, kol protezleri, ayak protezleri, bacak protezleri, diz üstü protez bacak, koşu protezleri gibi çeşitli hizmetleri alabilirisiniz. 

Formun Üstü

Formun Altı

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir