Hayat Pedi – Hayatpedi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Protez Tırnak Ve Çeşitleri

Protez Tırnak Ve Çeşitleri

admin admin -
17 0

Takma tırnak uygulamaların alternatif olarak getirilen protez tırnak çeşitleri güzellik ve bakım alanında tatbik ediliyor. Birçok farklı türü bulunan bu tırnakların uygulanması son derece kolaydır. Güzellik merkezlerinde tek seans içerisinde yapılabilir. Sadece estetik değil sağlık yönündeki taleplerin karşılanması için de sıklıkla uygulanan bir yöntemdir.

 Protez Tırnak Nedir?

 Protez tırnak, hem Türkiye’de hem de yurt dışında sıklıkla uygulanan bir bakım tekniğidir. Hiçbir yan etkisi bulunmamaktadır. En önemli katkılarından biri düzenli olarak manikür yaptırma ihtiyacını tamamen ortadan kaldırmasıdır. Bakımı özenli bir şekilde yapıldığı takdirde 1 ile 2 ay arasında dayanmaktadır. Daha sonrasında yeniden yaptırılmasında herhangi bir sakınca bulunmuyor.

 Protez Tırnak Nasıl Yapılır?

 Söz konusu protez tırnak uygulamaları tek seans içinde gerçekleşmektedir. Mevcut tırnakların üstüne yapıldığı için uygulanması son derece pratiktir. Bundaki en büyük etken, gerçek tırnakların herhangi bir zarara uğramasını engellemek olarak görülüyor. Yaklaşık olarak bir seansın süresi 10 ile 20 dakika arasında değişkenlik gösterebilir.

 Kimler Protez Tırnak Yaptırabilir?

 Protez tırnak uygulamalarında herhangi bir yaş sınırlaması bulunmuyor. Ancak genel olarak 18 yaş üstündeki kişilere tatbik edilmektedir. Düğün, nişan ve özel davetlerin öncesinde sıklıkla yaptırılmaktadır. Aynı zamanda haftada bir manikür ihtiyacı duyan kadınların da sıklıkla başvurduğu bir yöntemdir. Bunun dışında çeşitli alışkanlıkların önüne geçmek için de protez tırnak uygulamalarının sunduğu avantajlardan faydalanılabilir. Sürekli olarak tırnak yemek gibi kötü alışkanlığı bulunan kişiler protez tırnakları sayesinde bu alışkanlıklarından kısa bir süre içerisinde kurtulabilir.

 Aynı zamanda gerçek tırnakları güçsüz olan ve sürekli kırılma ya da çatlama tehdidi altında bulunan bireyler uygun fiyatlarla protez tırnakyaptırabilir.

 Protez Tırnakları Çeşitleri Nelerdir?

 Uygulanışı ve özellikleri bakımından birçok farklı protez tırnak çeşidi bulunmaktadır. İşleme geçmeden önce görsellere bakılarak içlerinden biri seçilebilir. Aynı zamanda kişilerin tırnak durumları göz önünde bulundurularak protez tırnakları takacak olan uzmanlar da öneride bulunabilir.

 En çok tercih edilen modellerin başında akrilik tırnak geliyor. Özel toz ve sıvı malzemelerinin bir araya getirilmesiyle yapılan akrilik türündeki tırnaklar son derece dayanıklı bir yapıya sahiptir. Diğer seçenekler arasında jel ve dipping adı verilen tırnak çeşitleri de bulunuyor.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir