Hayat Pedi – Hayatpedi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Vajinismus Tedavisi Nasıl Yapılır?

Vajinismus Tedavisi Nasıl Yapılır?

admin admin -
10 0

Vajinismus Tedavisi Nasıl Yapılır?

Vajinismus cinsel ilişki sırasında vajina kaslarının istemsizce kasılarak cinsel birleşmeyi engelleme rahatsızlığıdır. Her ne kadar fiziksel bir hastalık gibi görünse de durumun arkasında yatan nedenler tamamen bilinçaltı korkular ve endişelerdir. Genellikle bu korkular cinsel ilişki öncesinde acıya maruz kalınacağı şeklindedir. Bu düşünceler sonrasında beynin bedene verdiği komutlarla birlikte vajina kasları kontrol edilemez bir hale gelmektedir.

Aslında vajina yapısı gereği penisi içine çok rahat alabilmektedir. Esnek yapıda olan vajina doğum esnasında çok daha genişleyerek doğum gerçekleşmektedir. Fiziksel şartlar bu halde iken psikolojik nedenlerden dolayı meydana gelen kas kasılmalarında dolayı cinsel ilişki dahi gerçekleşememektedir.

 Yanlış Vajinismus Tedavileri Nelerdir?

Günümüzde vajinimus tedavisi için uygulanan ama sonuç alınamayan birçok yöntem vardır. Hasta baygın iken yapılan ameliyatlarla birlikte vajina genişletme yapılmaktadır. Fakat hastanın bilinçaltında devam eden korkuları nedeniyle sonuca ulaşılamamaktadır. Aynı şekilde kızlık zarının alınması ve kullanılan hap tedavileri de sonuç vermediği gibi hasta üzerinde fiziksel erozyona neden olmaktadır.

Doğru Vajinismus Tedavisi Nasıl Yapılır?

Yeşim Yerçok tedavi merkezinde yapılan vajinismus tedavisi ile kesin sonuca kısa zamanda ulaşılmaktadır. Her şeyden önce bu hastalığın sadece kadından kaynaklanmadığına dikkat çekmek için tedavi sürecinde partnerde yer almaktadır. Yapılan seanslarda hasta doktor ilişkisi kapsamında vajinismus hastasına önce güven verilmektedir. Korku, endişe, acı çekme gibi olumsuz düşüncelerin kafadan atılması sağlanarak kaslar üzerinde kontrol sağlama amaçlanmaktadır. Dünyanın neresinde olursa olsun cinsel ilişki zevk veren bir faaliyettir. Bu konu üzerinde hasta ikna edilerek psikolojik rahatlama sağlanmaktadır.

3 gün içinde yapılan seanslarda olumlu düşünce olumlu kas kontrolü ilkesince egzersizler yapılmaktadır. Bu egzersizler ilk olarak zevk almayı düşünme, dokunma, hayal etme üzerine adımları izlenerek vajinal kasların rahatlaması sağlanmaktadır. Böylelikle hasta öncelikle korkularıyla yüzleşir. Ardından bedenini kontrol edebileceğine inanır ve cesaret kazanır. Tüm bu uygulamalardan sonra hastanın vajina kaslarının açılmasının aslında imkansız olmadığını anlamasıyla birlikte hem ruhen hem de bedenen kendini cinsel ilişkiye hazır hisseder.

Hasta ile yapılan bu seanslar sırasında hasta herhangi bir tıbbi bir müdahaleye veya tıbbi bir ilaca maruz kalmaz. Hastanın bilinci yerinde olarak yapılan bu uygulamalardaki amaç tamamen psikolojik olarak bedenin kontrol edilmesi üzerine kurulmuştur.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir