Hayat Pedi – Hayatpedi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Mutlu Edecek 5 Kişilik Özelliği

Mutlu Edecek 5 Kişilik Özelliği

admin admin -
10 0

Kim istemez ki yanında onu her daim mutlu edecek birisini? Sırf bu yüzden değil midir zaten sevgili, eş aramamız, arkadaş çevresi edinmemiz. Bütün olumsuzluklara rağmen hayata pozitif bakabilen insanların özelliklerini hep merak etmişizdir. Kendini ve çevresindeki insanları mutlu edecek 5 kişilik özelliği;

1) Kaderci İnsan

Dünya yıkılsa, yer yerinden oynasa ‘’Aman boş ver! Vardır bunda da bir hayır.’’ diyen tiplerdir. Sizin için dünyanın sonu gibi görünen olaylar karşısında soğukkanlı bir şekilde yanınıza gelir ve o mükemmel sözcükleri kulağınıza fısıldar. Siz de bir umut gelecek günlerin daha güzel olacağına bir nebzede olsa inanırsınız.

2) Yapıcı İnsan

Hangimiz düşünceleri uğruna ters davranmadı? Ya da hangimiz bir konuda bildiğini sandığı şeyleri savunurken kalp kırmadı? Hep kırıcı olduk, hep de kırmaya devam ediyoruz. Azıcık derin nefes alın, sakin olun, şu insanlar gibi olun yahu. Onlar gayet iyi biliyor inatla bir yere varılamayacağını. Bu yüzden de hep koruyorlar sakinliklerini. Olayları alttan almasını, en azından ortamı yumuşatmasını gayet iyi biliyorlar.

3) Kararlı İnsan

Her daim bir amacı olan ve o amacı doğrultusunda hayatına devam eden insanlardır. Bir amaca ulaşır, diğerinin peşinde yol alırlar. Amaçlarına kesin, kendinden emin ve kararlı bir şekilde itaat ederler. Onlar için hayatın anlamı karar vermek ve hedeflerine ulaşmaktan geçer. Size ilham verecek bu kişiler sizi mutlu edecek hayalleriniz konusunda size yardımcı olacaklardır.

4) Düzenli İnsan

Hayatın her alanında düzen, yanında huzur ve mutluluk getirir. Sabah kalktığında yatağını düzleyen, saçlarını tarayan insandan bahsediyorum. Günlerini planlı ve programlı, saatlerini verimli değerlendiren insanların yaşam kalitesi diğer insanlara göre oldukça yüksek. Yaşam kalitesi maddi değerle ölçülemeyecek kadar değerli bir kavram ve bu kavrama sahip olmak bir insanı gerçekten mutlu etmeye yetecektir.

5) Sorumluluk Sahibi İnsan

Verdiği sözleri tutan kişi, yapılması gerekeni vaktinde yapar. Huzurludur, güvenilirdir. Mutluluğu için küçük bir teşekkür yeterlidir. Sorumlu olduğu işleri hallettiğinde, hayatta var olma sebeplerini anlar. Daha çok var olabilmek için de bu döngüye devam eder. Sorumluluklarını yerine getirmeyen insanlarda ki panik ve huzursuzluk bu insanlarda yok denecek kadar azdır. Çünkü onlar yapılması gerekeni yapmış, kalan vaktini sevdiği şeylerle uğraşarak geçiriyordur.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir