Hayat Pedi – Hayatpedi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Sağlıklı Bir Cilde Sahip Olmanın Yolları

Sağlıklı Bir Cilde Sahip Olmanın Yolları

admin admin -
9 0

Sağlıklı ve pürüzsüz bir cilt hemen hemen herkesin, özellikle de bayanların hayalidir. Güzel bir cilde sahip olmak bakımlı bir ciltten geçer. Bu sebeple cildinizin canlı ve sağlıklı olmasını istiyorsanız cilt bakımınıza önem göstermelisiniz. Cilt bakımı için yapmanız gerekenler:

1) Düzenli Uyku

Uykunuzu almanız, cildinizin güzelliği için çok önemlidir. Cildinizin yorgun görünmemesi adına günde 7 8 saat uyumanızı öneririz.

2) Narenciye Tüketimi

Narenciyenin her türünden tüketerek detokslar yapabilirsiniz. Limon ile sağlıklı bir cilt elde edebilirsiniz. Portakal tüketerek de almanız gereken C vitaminini alabilirsiniz.

3) Cilt Masajları

Yatmadan önce, cildinizi temizleyip nemlendiriciler ile masaj yapabilirsiniz. Masaj yaparken kremi iyice yedirmeye dikkat etmelisiniz.

4) Güneşten Korunun

Güneş ışınları cilde zarar verebilir. Bu yüzden cildinizin sağlığı için güneşten koruyan, yüksek faktörlü kremler kullanabilirsiniz.

5) Sivilceleriniz ile Mücadele Edin

Sivilce sıkmak pek doğru bir şey sayılmaz fakat ucu beyazlaşmış sivilceleri pamuk yardımı ile iki yandan bastırarak sıkın ve iyice temizleyin.

6) Siyah Noktalar ile Mücadele Edin

Siyah noktalar cildi gereğinden fazla kirli gösterebilir. Bu sebeple siyah nokta bantları kullanarak güzel görünen bir cilde sahip olabilirsiniz.

7) Çikolata Tüketin

Bitter çikolatada bulunan antioksidan cilde oldukça iyi gelmektedir. Çikolatayı çok az miktarlarda tüketebilirsiniz.

8) Düzenli Egzersiz

Cilt sağlığınız için düzenli olarak egzersiz yapmanızda fayda vardır. Cildinizin sıkı olması sağlıklı olmasının işaretlerindendir.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir