Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, bu yıl 7. kez düzenlenecek olan TETZ 2026 etkinliği, 26-28 Haziran tarihleri arasında Bakan Yusuf Tekin’in katılımıyla gerçekleştirilecek. TETZ 2026, eğitim teknolojileri, yapay zeka, dijital dönüşüm ve uluslararası işbirlikleri konularında birçok yerli ve yabancı konuşmacı, uzman, kamu kurumu temsilcisi ve sektör paydaşını bir araya getirecek.
Zirve kapsamında düzenlenecek “Bakanlar Oturumu”nda, 20’den fazla ülkenin eğitim bakanları bir araya gelerek küresel eğitim teknolojilerinin yerel kültür, toplumsal değerler ve ihtiyaçlarla uyumlu bir şekilde eğitim süreçlerine entegre edilmesi, teknolojinin insan gelişimini destekleyen etik bir araç olarak konumlandırılması ve gelecek nesillerin teknik becerilerin ötesinde değerler, erdemler, barış anlayışı ve toplumsal sorumluluk bilinciyle yetiştirilmesi gibi konular ele alınacak.
Eğitimde teknolojik dönüşümün çok yönlü olarak ele alınacağı etkinlikte, uzman konuşmacıların katılacağı paneller, açık oturumlar ve sahne konuşmaları düzenlenecek. Ayrıca, zirve kapsamında ele alınacak içerikler arasında eğitimde dijital dönüşüm, yapay zeka uygulamaları, yeni nesil öğrenme modelleri gibi konuların yanı sıra teknolojinin insan hakları, toplumsal dayanışma, kültürlerarası etkileşim ve küresel işbirliğini güçlendiren bir araç olarak rolü de vurgulanacak.
Zirvede, stantlar ve deneyim alanlarının yanı sıra teknolojiyi insanlarla buluşturan, diyaloğu ve paylaşımı merkeze alan sunumların gerçekleştirileceği “Açık Sahne” etkinliği de yer alacak. Bunun yanı sıra, dünyada ilk kez bir fuar kapsamında hayata geçirilecek olan “İnteraktif Öğrenme Sınıfı”, teknolojinin sınıf içi eğitimde nasıl kullanılabileceğine dair özgün bir deneyim alanı sunacak.
Reklam & İşbirliği: [email protected]