Hayat Pedi – Hayatpedi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Eğitim
  4. »
  5. ÖSYM’nin 50. Yılında Uluslararası Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Sempozyumu

ÖSYM’nin 50. Yılında Uluslararası Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Sempozyumu

Haber Haber -
14 0

ÖSYM, Dijitalleşme Adımlarını Hızlandırıyor

Ülkemizin eğitim sisteminde önemli bir yere sahip olan Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM), 50. yıl etkinlikleri kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı ile iş birliği yaparak Uluslararası Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Sempozyumu’nu düzenledi. Etkinliğin açılış töreni bir otelde gerçekleşti. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün Ersoy, sempozyumda yaptığı konuşmada, dijitalleşme adımlarını hızlandırdıklarını ve 2026 yılına kadar yüzde 95 oranında dijitalleşmeyi hedeflediklerini belirtti. Elektronik sınavların sayısını artırmak için çalışmalar yürüttüklerini vurguladı.

Yurt Dışından Öğrenci Kabul Sınavı E-Sınav Olacak

Ersoy, dil sınavlarının yanı sıra 4 sınavın daha e-sınav tabanlı yapıldığını ve hedeflerinin Türkiye’nin e-sınav imkanlarını genişleterek dünya standartlarında bir noktaya getirmek olduğunu söyledi. Yurt Dışından Öğrenci Kabul Sınavı’nı (TR-YÖS) ilerleyen dönemlerde e-sınav şeklinde tüm dünyada yapmayı hedeflediklerini açıkladı.

Becerilere Dayalı Yeni Müfredata Geçiş

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci ise sınavlardaki açık uçlu soruların arttığını, öğrenci gelişimini desteklemek amacıyla sürece dayalı ölçme ve gelişim dosyası düzenleme sisteminin getirildiğini paylaştı. Yelkenci ayrıca becerilerin ölçüldüğü yeni müfredatlara geçişin, ÖSYM ile iş birliği içinde yürütüldüğünü belirtti.

Bu önemli etkinlikte, eğitim alanında yapılan AR-GE çalışmaları, ölçme ve değerlendirme süreçlerindeki yenilikler ve yapay zeka teknolojileri gibi konular ele alındı. Sempozyuma 31 farklı ülkeden katılım sağlandı ve eğitim alanındaki gelişmeler paylaşıldı. ÖSYM’nin geleceğe yönelik hedefleri ve yenilikleri, eğitim sistemimizin geleceği açısından büyük önem taşıyor.

İlgili Yazılar