Hayat Pedi – Hayatpedi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. ekonomi
  4. »
  5. Yozgat’ın Gelişimine Katkı Sağlayan Ankara-Sivas YHT Hattı

Yozgat’ın Gelişimine Katkı Sağlayan Ankara-Sivas YHT Hattı

Haber Haber -
18 0

YHT Hattı Yozgat’ın Gelişimine Önemli Katkı Sunuyor

Yozgat’ı Ankara, Kırıkkale, Yozgat ve Sivas’a bağlayan Yüksek Hızlı Tren hattı, 4 Mayıs’ta yolcularını İstanbul’a ulaştıracak. Bu hattın Yozgat’ın gelişimine önemli katkı sağlaması bekleniyor.

Yolcu Sayısı Hızla Artıyor

26 Nisan 2023’te hizmete açılan Ankara-Sivas YHT Hattı, 27 Nisan’da ilk yolcularını taşıdı. Bir yılda 276 bin kişi Yozgat’a geliş gidiş yaptı. Yolculuk süresi hızlı trenle 1 saat 26 dakikaya düşerken, Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, hattın hizmete açılışının birinci yılını doldurduğunu belirtti.

Gelecek Planları ve Hedefler

Özkan, “Sayın Bakanımızla birlikte Sorgun ve Akdağmadeni istasyonlarının açılışı yapıldı. Yerköy istasyonunun açılış hazırlıkları da devam ediyor. İnşallah haziran ayı içerisinde Yerköy istasyonumuz da devreye girdiğinde inanıyorum ki yolcu sayısı gidiş geliş 500 bine ulaşacak. Yozgat tamamen bir ticaret ve turizm kenti haline dönüşecek.” dedi.

Hızlı Trenin Turizme Etkisi

Yozgat Valisi Özkan, hızlı trenin doğa ve kaplıca turizmine de katkı sağlayacağını belirtti. Seyahat kolaylığı sayesinde Çamlık Milli Parkı’na, Sorgun’daki kaplıcalara ilginin artacağına inanılıyor. Kazankaya Kanyonu, Çekerek, Akdağmadeni ve Sarıkaya gibi kültürel varlıklara erişim kolaylaşacak.

Üniversitenin Gelişimi İçin Önemli

YHT’yi aktif şekilde kullanan Bozok Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Çiğdem Kader, hızlı trenin üniversitenin gelişimi açısından da büyük önem taşıdığını ifade etti. Öğretim üyeleri ve öğrencilerin treni tercih ettiğini belirten Kader, Yozgat’ın gelişimine büyük katkı sağladığını dile getirdi.

İlgili Yazılar