Hayat Pedi – Hayatpedi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. ekonomi
  4. »
  5. Ticaret Bakanlığı Sosyal Mühendislik Dolandırıcılığına Karşı Uyardı

Ticaret Bakanlığı Sosyal Mühendislik Dolandırıcılığına Karşı Uyardı

Haber Haber -
14 0

Bakanlık, IBAN Kiralama İlanlarına Dikkat Çekti

Ticaret Bakanlığı, IBAN kiralama ilanları başta olmak üzere sosyal mühendislik dolandırıcılığına karşı önemli bir uyarıda bulundu. Bakanlık, “Bir banka hesabının maddi menfaat karşılığında başka kişiler tarafından kullanılmasına izin vermek, Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Kanunu’na göre suç teşkil ediyor.” açıklamasını yaptı.

Dolandırıcılar, Yasa Dışı Paraları Transfer Ediyor

Bakanlık açıklamasında, dolandırıcıların çeşitli platformlar aracılığıyla tüketicilere banka hesabının kiralanması ya da kullandırılması karşılığında yüksek kazanç vaadiyle yasa dışı paraların transferini sağladığı belirtildi. Dolandırıcıların özellikle gelir kaynağı sınırlı olan ve hassas tüketicileri hedef aldığı vurgulandı.

Hedeflenen Kişilere Çeşitli Yöntem ve Vaatlerle Ulaşılıyor

Açıklamada, dolandırıcıların vatandaşların bilgisizliğinden, hatalarından ve zaaflarından faydalandığına dikkat çekilerek, tüketici mağduriyetlerinin önlenmesi ve yasa dışı ekonomiyle mücadelenin güçlenmesi gerektiği vurgulandı.

Bakanlık ve Türkiye Bankalar Birliği işbirliğiyle gerçekleştirilen çalıştayda, önemli kararlar alındığı ve vatandaşların dikkat etmesi gereken noktalar hakkında detaylı bilgiler paylaşıldı.

İlgili Yazılar