Hayat Pedi – Hayatpedi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. ekonomi
  4. »
  5. Eyüpsultan’daki Kemer Country ve İmar Değişikliği

Eyüpsultan’daki Kemer Country ve İmar Değişikliği

Haber Haber -
16 0

Kemer Country’nin İmar Durumu Değişti

Eyüpsultan’daki Kemer Country’nin deprem toplanma alanı da olan golf sahaları, Demirören Grubu’nun kredi borcuna karşılık Ziraat Bankası’na devredildikten sonra Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından afet riski altındaki yapıların dönüştürülmesi için rezerv yapı ilan edildi.

İmar Planı İptal Edildi

Emlak Konut GYO’nun lüks villa inşaatları için yapılan imar plan değişikliği, İstanbul 6. İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi. Ancak, İstanbul Bölge İdare Mahkemesi 6. İdari Dava Dairesi, bu kararı kaldırarak inşaatların önündeki hukuki engeli ortadan kaldırdı.

Yeniden Değerlendirme ve İnceleme

Yapılan kararda, rezerv yapı alanı tesis edilmesinin mevzuata uygun olduğu ve bölgedeki yapılanma kültürünü korumak için önemli olduğu belirtildi. Yapılan keşif sonucunda, Kemer Country evlerinin yöre yapılanma kültürüne uygun şekilde konut alanı olarak kullanılması önerildi.

Yeni Bilirkişi Raporu ve Mahkeme Kararı

Zeminin yerleşime uygun olup olmadığını belirlemek üzere düzenlenen bilirkişi raporlarında farklı sonuçlara varılması üzerine, İstanbul 6. İdare Mahkemesi’nin kararı kaldırılarak dava dosyası mahkemeye iade edildi. Bu süreçte yeni bilirkişi raporu hazırlanacak.

Emlak Konut GYO Satış Raporu

Emlak Konut GYO’nun 2023 yılı satış raporuna göre Göktürk Kemer Evleri ve Villaları’nda yapılan satışlarla elde edilen toplam gelir 1 milyar 977 milyon 80 bin lira oldu. Bu verilere göre, bir villanın ortalama fiyatı 145 milyon lira olarak belirlendi.

İlgili Yazılar