Hayat Pedi – Hayatpedi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. ekonomi
  4. »
  5. ABD Şehirleri, Nüfuslarını Artırmak İçin Ücretsiz Arazi ve Ev İnşa Fırsatları Sunuyor

ABD Şehirleri, Nüfuslarını Artırmak İçin Ücretsiz Arazi ve Ev İnşa Fırsatları Sunuyor

Haber Haber -
18 0

Elwood, Nebraska

Nebraska eyaletinde bulunan Elwood kasabası, ticaret odası tarafından 1150 metrekarelik ücretsiz arsalar sunuyor. Bu arsalara sahip olanların bir ev inşa etmeleri ve bu evlerde yaşamaları zorunlu tutuluyor. Arsaya sahip olmak için 500 dolarlık depozito alınıyor ve ev tamamlandıktan sonra bu depozito iade ediliyor. Ayrıca inşaat maliyetleri konusunda da kolaylıklar sağlanıyor.

Lincoln, Kansas

Kansas’taki 1200 nüfuslu Lincoln kasabasında ev inşa edilmesi şartıyla ücretsiz arsalar veriliyor. Minimum 130 metrekarelik tek katlı evler yapılması gereken kasabada her evde iki araçlık otopark bulundurulması da zorunlu hale getirildi.

Manilla, Iowa

Des Moines’e bağlı Manilla’da da belirli kıstaslara göre ücretsiz arsalar veriliyor. Arsaya sahip olan kişilerin ev inşa etmeleri gerekiyor ve vergi muafiyetleri gibi avantajlar sağlanıyor. Şehir yönetimi tarafından belirlenen şartlara uygun olanlar arsa sahibi olabiliyor.

Mankato, Kansas

Kansas’ın kuzeyindeki Mankato’da da 26 adet ücretsiz arsa bulunuyor. Katılımcıların önce mülakattan geçmeleri gereken kasabada, minimum 111 metrekarelik ev inşa etme şartı bulunuyor ve inşaatın 6 ay içinde başlatılması isteniyor.

Monessen, Pennsylvania

Nüfusunun yüzde 10’unu kaybeden Monessen’de, terk edilmiş evlerin tekrar konutlara dönüştürülmesi için yeni bir program başlatıldı. Ev alanlara vergi indirimi ve ödeme kolaylıkları sağlanacak ancak ev sahibi olmak isteyenlerin mevcut ev sahipleriyle iletişime geçmeleri gerekiyor.

İlgili Yazılar