Hayat Pedi – Hayatpedi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Evdeki İş Bölümleri ve Erkeğe Düşen İşler Nelerdir?

Evdeki İş Bölümleri ve Erkeğe Düşen İşler Nelerdir?

admin admin -
18 0

Ailede İşbölümü

Ailenin en önemli meselelerinden biri günlük ev işleridir. Bunlar, çok defa, yalnız kadının işi olarak dü­şünülür. Ancak, aile fertleri kadını ev işlerinin esiri olarak kabul etme­melidir. Bir defa, ev işlerin­de, kadın hiçbir zaman yal­nız değildir. Birçok aileler­de birlikte oturulan yakın akrabalar ev kadınına yardımcı olurlar. Ev kadınının annesini, kaynanasını da en yakın bir yardımcı olarak saymak gerekir.

Evde, karı-koca ile çocuk­tan başka kimse yoksa, ba­banın ve çocukların, ev işle­rinde anneye yardımcı ol­ması beklenir.

Erkeğin Yapacağı İşler

Bir erkek ev işlerinin ço­ğunda karısına yardımcı olabilir. Günümüzde bazı iş­lerin evlerde makinalarla yapılabilmesi erkeğin eski­den karışmadığı birçok iş­lere el atmasını sağlamıştır. Bu işlerin başında çamaşır, ortalık süpürmeyi sayabili­riz. Çamaşır yıkamak, orta­lık süpürmek erkek işi değildir; ama, çamaşır makinesi kul­lanan bir ailede, erkek, çamaşırın makineden çıkarılmasında, sıkılma­sında, makinenin işletilmesinde ka­rısına yardımcı olabilir. Elektrik sü­pürgeleri için de durum aynıdır. Da­ha çok teknik bir tarafı olduğu için bir elktrik süpürgesini kullanmaya erkeğin eli daha yatkındır. Böylece, süpürme işinde karısına yardım ede­bilir.

Zaten, evin teknik işleri, muslukla­rın tamiri, bir köşeye bir raf çakıl­ması, bozulan elektrik sigortasının tamiri gibi işler kendiliğinden evin erkeğine düşer.

Evde, erkeğin yapacağı işler ara­sında, kuvvete ihtiyaç gösteren ağır işler de vardır: Odun yarmak, odun, kömür taşımak, ağır eşyayı bir yer­den bir yere götürmek gibi…

Bunlardan başka, erkek, alışveri­şin önemli bir kısmında kadına yar­dımcı olabilir. Ev kadını daha çok çamaşır, giyim eşyası gibi şeylerin alışverişini yapar. Bunun dışında ka­lan alışverişi erkeğin yapması uygun olur; hele taşıması güç olan şeyleri mutlaka erkek almalıdır.

 

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir