Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yoğun bir diplomasi turuna çıktı. Özel uçağı “CAN” ile Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’a giden Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Ligi Olağanüstü Ortak Zirve Toplantısı’na katılmak üzere hareket etti.
Erdoğan’ın Suudi Arabistan ziyareti, Orta Doğu’da artan tansiyonun düşürülmesine yönelik önemli bir adım olarak görülüyor. Arap Birliği’nin ortak girişimiyle düzenlenen toplantıda çeşitli liderlerle ikili görüşmeler yapması beklenen Erdoğan, bölgedeki sorunların çözümüne katkı sağlamayı hedefliyor.
Suudi Arabistan ziyaretinin ardından Azerbaycan’a geçecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada düzenlenecek İklim Zirvesi’ne katılacak. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç, İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve MİT Başkanı İbrahim Kalın da Suudi Arabistan’a eşlik ediyor.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu diplomatik ziyaretlerinin, bölgedeki ilişkilerin güçlendirilmesi ve barışın sağlanması adına önemli bir rol oynaması bekleniyor.
Reklam & İşbirliği: [email protected]