Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nde düzenlenen Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması Ödül Töreni’nde önemli açıklamalarda bulundu. Şimşek, depreme dayanıklı binaların tasarımlarının oluşturulmasının önemine vurgu yaparak, Türkiye’nin deprem ülkesi olması nedeniyle dirençli yapıların inşa edilmesi gerektiğini belirtti.
Şimşek, zorunlu deprem sigortasının önemine dikkat çekerek, 1999’daki depremin ardından hayata geçirildiğini hatırlattı. 2023 itibarıyla zorunlu deprem sigortası poliçe sayısının yaklaşık 11,7 milyon olduğunu açıklayan Şimşek, bu sigortanın yaygınlaşmasının ve kapsamının genişletilmesi gerektiğini ifade etti.
İklim değişikliğinin de bir gerçek olduğunu vurgulayan Bakan Şimşek, zorunlu afet sigortasının önemine işaret etti. Şimşek, 2024’ün 3. ve 4. çeyreğinde zorunlu afet sigortasını getirmeyi planladıklarını belirterek, bu sigortanın deprem sigortasından daha geniş bir trbet iletisim kapsama sahip olacağını açıkladı.
HKÜ Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Haluk Kalyoncu ve Rektör Prof. Dr. Türkay Dereli’nin de konuşmalar yaptığı törende, depremin risklerine dikkat çekilerek gençlerin güvenli binalar inşa etmesine vurgu yapıldı. Dereceye giren yarışmacılara ödüllerinin verildiği etkinlik, depreme karşı farkındalığı artırmayı amaçlayan anlamlı bir adım olarak nitelendirildi. Bu önemli etkinlikte yapılan açıklamalar, deprem öncesi ve sonrası önlemlerin alınması konusunda toplumda farkındalık yaratmayı hedefliyor. Bakan Şimşek’in vurguladığı gibi, Türkiye’nin deprem riskine karşı hazırlıklı olması, gelecekte olası afetlerin etkilerini en aza indirmek adına kritik bir öneme sahip.
Reklam & İşbirliği: [email protected]