Ticaret Bakanı Ömer Bolat, 2 Ekim’de Ankara’da Eylül ayı dış ticaret rakamlarını açıklamayı planlıyor. Geçen ay, 22 milyar 48 milyon dolar ile Cumhuriyet tarihinin en yüksek Ağustos ihracatı gerçekleştirilmişti.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, 3 Ekim’de TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda sunum yapacak. Aynı gün Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Eylül ayı enflasyon verilerini paylaşacak. TÜFE ve Yİ-ÜFE’de aylık ve yıllık enflasyon oranları hakkında bilgi verilecek.
TÜİK, 10 Ekim’de Ağustos ayı iş gücü istatistikleri ve sanayi üretim endeksini açıklayacak. Temmuz ayına ait işsizlik oranı ve sanayi üretim endeksi verileri paylaşılacak.
Merkez Bankası, 11 Ekim’de ödemeler dengesi verilerini paylaşacak. Hazine ve Maliye Bakanlığı, 15 Ekim’de Eylül ayı merkezi yönetim bütçe sonuçlarını kamuoyuna duyuracak. Ekim ayının sonunda TÜİK, 3. çeyrek turizm istatistiklerini açıklayacak.
TCMB Başkanı Karahan’ın 8 Kasım’da enflasyon raporunu açıklaması beklenirken, 29 Kasım’da finansal istikrar raporu kamuoyuyla paylaşılacak. Ayrıca, TÜİK’in 29 Kasım’da yılın üçüncü çeyreğine ilişkin gayrisafi yurt içi hasıla verilerini açıklaması bekleniyor.
Yıl sonuna kadar devam etmesi beklenen bütçe maratonunda, 2025 yılı bütçeleri de ele alınacak. Piyasalar, aynı zamanda Merkez Bankası Para Politikası Kurulu toplantılarını yakından takip edecek.
Reklam & İşbirliği: [email protected]