Bakan Memişoğlu, TOBB Toplantısında Konuştu Bakan Memişoğlu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından düzenlenen “Sağlık Sektörü İstişare Toplantısı”nda önemli açıklamalarda bulundu. Sağlık Sektöründe Öncü Olma Hedefi Bakan Memişoğlu, Türkiye’nin son 22 yılda sağlık alanında büyük adımlar attığını belirterek, artık sadece iyi sağlık hizmetinin sunulmasının yeterli olmadığını vurguladı. Türkiye’nin dünya sağlık sektöründe lider olması gerektiğini ifade…
Bakan Memişoğlu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından düzenlenen “Sağlık Sektörü İstişare Toplantısı”nda önemli açıklamalarda bulundu.
Bakan Memişoğlu, Türkiye’nin son 22 yılda sağlık alanında büyük adımlar attığını belirterek, artık sadece iyi sağlık hizmetinin sunulmasının yeterli olmadığını vurguladı. Türkiye’nin dünya sağlık sektöründe lider olması gerektiğini ifade eden Bakan Memişoğlu, sağlık bilgisini ve teknolojisini üretmek, sektöre yön vermek gerektiğini söyledi.
Memişoğlu, Türkiye’nin sağlık sektörünü dünya çapında bir noktaya taşıma hedefi doğrultusunda çalışmalar yürüttüklerini belirtti. Sağlık sektörünün Türkiye için en büyük hedef olduğunu dile getiren Bakan Memişoğlu, sektördeki gelişimin uluslararası alana taşınması gerektiğini vurguladı.
Bakan Memişoğlu, Türkiye’nin sadece malzeme üretiminin değil, aynı zamanda yeni ürünler ve inovasyon alanında da öne çıkması gerektiğini belirtti. Sağlık sektöründe güvenin yüksek olduğunu ancak daha ileriye gitmek için yeni fikirler ortaya konması gerektiğini ifade etti.
Memişoğlu, Türkiye’deki sağlık sektörünün gelişimine katkı sağlayacak TÜSEB’in önemine değindi. Ayrıca, Faz-1 çalışmalarının yeni ürünler geliştirme sürecinde kritik bir rol oynadığını vurguladı ve üniversiteleri bu alanda teşvik etti.
Bakan Memişoğlu, sektör temsilcilerine desteklerini sürdüreceğini ve her türlü görüşe açık olduğunu belirterek, Türkiye’nin sağlık sektöründe dünya lideri olma hedefine kararlılıkla ilerleyeceğini vurguladı.
Reklam & İşbirliği: [email protected]