İletişim Başkanlığı’nın Açıklamasına Göre Yangın Müdahalesi
İzmir, Aydın, Muğla, Manisa ve Bolu’da devam eden orman yangınlarına karadan ve havadan müdahale sürüyor. İletişim Başkanlığı sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, bölgedeki yangın söndürme çalışmalarının detayları paylaşıldı.
Açıklamada, son 2 gün içinde Bolu, Aydın, İzmir, Manisa ve Muğla illerinde meydana gelen orman yangınlarında, hava araçlarıyla toplamda 583 saat uçuş gerçekleştirildiği belirtildi. Bu süre zarfında 2 bin 134 sorti yapılarak 7 bin 662 ton su bölgeye bırakıldı.
Yangın söndürme çalışmalarına, orman teşkilatı yanı sıra belediyeler, polis, AFAD ve jandarma personeli de araçlarıyla destek veriyor. Toplamda çoklu ekip ile yangınların kontrol altına alınması için yoğun çaba harcanıyor.
İletişim Başkanlığı’nın açıklamasına göre, orman yangınlarına karşı koordineli bir şekilde yürütülen müdahale, bölgedeki vatandaşların güvenliğini ve doğal yaşam alanlarının korunmasını hedefliyor.
Reklam & İşbirliği: [email protected]