Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugün yurdun kuzeybatısından girecek olan yağışlı havanın adım adım Marmara Bölgesi’ni etkileyeceğini duyurdu. Ardından, ülkenin genelinde etkili olması beklenen yağışlı havanın batı ve iç kesimlerde hava sıcaklıklarını birkaç derece düşüreceği ancak doğu bölgelerde 3-5 derece artış yaşanacağı belirtildi.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminlerine göre, bugün ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinde yer yer çok bulutlu bir hava bekleniyor. Marmara, Kuzey ve İç Ege, Batı Akdeniz, Batı Karadeniz, Eskişehir, Çankırı, Giresun, Trabzon, Gümüşhane, Bayburt, Erzincan, Erzurum ve Kars çevreleri ile Ankara’nın kuzey ve batı ilçelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların görüleceği tahmin ediliyor. Diğer bölgelerde ise parçalı ve az bulutlu bir hava hakim olacak.
Yağışların öğleden sonra Marmara’nın güneyi, Ege’nin kuzeyi ve Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Bu bölgelerde vatandaşların dikkatli olmaları ve ani sel, su baskını gibi olumsuz hava koşullarına karşı tedbir almaları tavsiye ediliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, halkın güvenliği için gerekli uyarıları yapmaya devam ediyor.
Reklam & İşbirliği: [email protected]